Sjefen ringte til 5 år gamle Rasmus’ mor: "Vi har en overraskelse"

14/09/2023 21:30

Emma

Viralt
Foto: Privat
Foto: Privat
Hjullastere, gravemaskiner og hyggelige entreprenører har vært fem år gamle Rasmus' største lyspunkt gjennom en tøff tid.

En liten, skallet gutt med sonde og svake ben sjangler ut inngangsdøren med moren i hånden. Moren har både veske og cellegiftpiller i lomma.

Det er bare en ting som kan motivere den hardt pressede gutten til å komme seg ut av sengen, ut av huset og ut i frisk luft. Og dette er maskiner. Store, kule maskiner som kan grave hull og flytte jord.

Det skriver TV2 Østjylland.

- Han elsker maskiner. Det er det beste han vet. Han elsker det så mye at han kan tilbringe timer og timer med å se på dem og snakke om dem. Og når han ser på maskiner, kjenner han ikke så mye smerte, sier moren Gitte Bomberg Skytte.

Hun er mor til fem år gamle Rasmus, som fikk diagnosen leukemi for to år siden. Hele familiens liv ble snudd på hodet. Og for Rasmus betydde det at hverdagen ble fylt med cellegiftbehandlinger og sykehusbesøk i stedet for lek og barnehage.

Midt oppi alt dette har 8-10 entreprenører og deres maskiner vært et stort lyspunkt.

Da Rasmus ble skrevet ut fra Aarhus Universitetshospital i halvannet år, falt det sammen med at entreprenørfirmaet Gedved Entreprenør startet et stort avløpsprosjekt, og byggeplassen lå rett overfor huset til Rasmus.

Og hver eneste dag siden - bortsett fra dager på Aarhus Universitetshospital - har Rasmus vært ute og sett på maskiner og snakket med entreprenører med moren.

Holdt tritt med det daglige arbeidet

Til å begynne med var Rasmus så svekket at han bare kunne se på maskinene fra stuevinduet. Senere klarte han å samle nok krefter til å gå noen meter bort til byggeplaten. Noen ganger på tredemølle, noen ganger når moren bar ham hjem.

Foto: Privat

- Da vi gikk opp og ned gaten og så på byggearbeidet, ble han så oppslukt av det at han ikke merket på samme måte som vi ga ham cellegift, som måtte løpe gjennom sonden og inn i magen. Senere i pilleform, forklarer Gitte Bomberg Skytte.

Noen ganger pakket hun en lunsj, som de tok ut til et hull entreprenørene hadde gravd for å sitte en stund og beundre hullet, snakke om maskinenes fortreffelighet og tenke på noe annet enn sykdom.

Entreprenørene la raskt merke til den nysgjerrige lille gutten og begynte å snakke med ham. Vinket fra maskinene da de så ham. Inviterte ham inn på byggeplassen og opp i favorittmaskinene.

Hyllet med gave

Det er ikke bare entreprenørene som har gjort stort inntrykk på Rasmus. Han har også gjort et stort inntrykk på dem.

For noen uker siden ringte eieren av bedriften, Henrik Kjær, til Gitte Brombær Skytte og spurte om det ikke var sønnen hennes som var en trofast tilskuer til de ansattes avløpsarbeid. Fordi han hadde en gave i tankene.

Rasmus og foreldrene ble invitert til hovedkontoret, og her var alle entreprenørene samlet. Rasmus' absolutte favorittmaskin, et monster av en tøff hjullaster, hadde også blitt kalt hjem. 

Gaven var et arbeidstøysett med firmalogo i Rasmus' størrelse.

Foto: Privat

– Det var en veldig rørende gest. Det var litt vanskelig for Rasmus å være i all den oppmerksomheten, men det er viktig for meg å si en stor takk. Han er så stolt. Klærne ligger på nattbordet, og så tar han dem på når han går til byggeplassen, sier Gitte Brombær Skytte.

«Gutten fortjener det»

Eier av entreprenørselskapet Henrik Kjær forteller at Rasmus har tatt mye av samtalen blant entreprenørene.

– Når du vet at han går gjennom mye, bekymrer du deg litt for hvordan det skal gå. Og når mye av hverdagen går med til å følge med på arbeidet vårt, ønsker man å gi ham noen gode opplevelser, sier Henrik Kjær.

– Han har vært på byggeplassen fra dag én, og er helt hekta på maskinene våre. Han vet nesten like mye om dem som vi gjør nå. Og han har hatt en enorm interesse for selskapet vårt. Så selvfølgelig fortjener gutten et sett med arbeidstøy slik at han virkelig kan være en veileder for oss, sier Henrik Kjær.