Småbarnsmor gjorde tankevekkende eksperiment: Nå prøver hun å rope opp alle foreldre

13/12/2022 11:13

Emma Sletta

Viralt
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Hennes budskap har vag lykke mange steder. Over 72.000 har delt hennes Facebook-innlegg.

Kvinnen bak innlegget er Brandi Wood, og hun er fra California.

Hun gjorde et eksperiment en dag, og resultatene hennes var veldig overraskende.

Brandi Wood har to tvillinggutter, og hun satte seg fore å finne ut hvor mange ganger de søkte oppmerksomheten hennes under en lekeøkt.

Det viste seg at de to guttene søkte morens oppmerksomhet 28 ganger mens de lekte.

Hun vurderte derfor at både barn og foreldre ville savne noe hvis den voksne hadde sittet med nesen i en telefon, nettbrett eller en datamaskin.

Hun valgte å legge ut resultatene av etterforskningen på Facebook, der hun møtte stor støtte.

I innlegget skrev hun:

– I dag gjorde jeg et eksperiment. Jeg så på guttene mine mens de lekte. Mens jeg satt stille i hjørnet av rommet, holdt jeg styr på hvor mange ganger de så på meg av ulike grunner; for å se om jeg så de kule triksene deres, for å få min aksept eller det motsatte av hva de gjorde, og for å se reaksjonen min.

"Jeg kunne ikke la være å lure på, hvis jeg hadde vært på en elektronisk enhet, hvilket signal ville jeg ha sendt? 28 ganger kunne englene mine lure på om World Wide Web var viktigere enn dem. 28 ganger hadde ikke guttene mine fått den oppmerksomheten mange voksne er ute etter."

Flere medier har lagt merke til hvor populært Brandi Woods innlegg er, og det har gått over hele verden.

For mange kjenner igjen bildet av foreldre som ikke er til stede nok fordi de følger med på internett og sosiale medier.

Moren fortsetter innlegget med den direkte tonen:

– 28 ganger kunne mine nærmeste ha stilt spørsmål ved om de var alene følelsesmessig. 28 ganger barna mine ville ha blitt forsikret om at det er hvem du er online som betyr noe. I en verden der vi blir stemplet som den folk oppfatter oss som, ikke hvem vi egentlig er, i en verden der bekreftelse kommer fra, hvor mange følgere og likes du har, i en verden der kvalitetstid med familien erstattes av isolasjon og teksting fra et annet rom, ber jeg deg om å gjøre noe annet.

– Vær så snill å legge fra deg elektronikken og tilbring litt tid med familie og kjære. Neste generasjon trenger at vi lærer dem hvordan de skal være voksne, så ikke vær for opptatt på sosiale medier.

Så neste gang du tar opp telefonen mens du er sammen med barna eller familien, kan det være lurt å huske på nummer 28.