Smart triks: Slik fjerner du raskt frost fra bilvinduet

12/02/2024 14:00

Mikkel Sletta

Viralt
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Det er ikke alltid lett å fjerne rim fra bilvinduet tidlig om morgenen, men med dette trikset blir det gjort på et blunk.

Å komme ut til en bil med frosne vinduer er aldri gøy. Dette gjelder spesielt dersom du ikke har hatt mulighet til å starte bilen før avreise.

Hvis det er tilfelle, har du to alternativer. Enten velger du å la bilen stå for tiningen av isen, eller så begynner du å skrape is av vinduet med en isskrape.

Hvis isen er gjenstridig, kan det ta lang tid før du kan fjerne den fra bilvinduet. Men heldigvis finnes det et smart triks du kan bruke hvis du vil se det gå fortere.

For å bruke dette trikset, start med å finne en sprayflaske. Det kan for eksempel være fra et rengjøringsmiddel som er tomt og deretter skylt med vann.

I denne sprayflasken skal du lage en helt grunnleggende blanding bestående av to tredjedeler isopropanol og en tredjedel vann.

Når du har laget blandingen, spray den ganske enkelt på bilens frontrute. Mens du sprayer, vil du kunne se at isen sakte begynner å forsvinne uten at du har brukt en isskrape.

Hvis du vil at det skal gå raskere, kan du spraye den blandede væsken på vinduet og deretter skrape det med isskrapen.

Hvis du vil prøve så langt det er mulig å unngå at det dannes frost på bilvinduet i utgangspunktet, kan du spraye blandingen på om kvelden. I noen tilfeller vil dette kunne hindre at det kommer frost på vinduet.

Når du lager blandingen, er det viktig å huske at varmt vann ikke må brukes.

Sprayer du varmt vann på en kald frontrute, kan det ende opp med at glasset sprekker, da det er for stor temperaturforskjell mellom glasset og vannet.