Tannlege forklarer: Hvorfor du skal pusse tennene før frokost

Foto: Tiktok

Tannlegen opplever for tiden at videoene hennes med flere munnhygienetips går verden rundt, inkludert en video som forklarer hvorfor du aldri bør spise frokost før du har pusset tennene.

Du lærer raskt hvor viktig det er å huske å ha munnhygiene i orden, inkludert ved å pusse tennene to ganger om dagen, og bruk av munnvann og tanntråd.

Les også

Mor oppdager grusomme merker på datteren: Raser når hun oppdager hva som skjedde i barnehagen

Ovennevnte er noe de aller fleste er kjent med, men det er også visse ting som er mindre kjente, men like viktige å følge.

Tannlege Anna Peterson sier i en TikTok-video, somhun har lagt ut til sine 39 500 følgere, at det er ekstremt viktig å huske å pusse tennene før du spiser frokost.

"Visste du at du alltid bør huske å pusse tennene før du spiser frokost - aldri etterpå."

Hun sier at det er to faktorer som spiller inn:

– Når du sitter til frokost, blir munnen sur, og hvis du velger å pusse tennene etterpå, vil du i stedet føre syren inn i tennene, noe som får emaljen til å slites bort, sier hun i videoen, hvorpå hun kommer med den andre grunnen:

"Hvis du derimot pusser tennene før du spiser, er tennene beskyttet."

Videoen tiltrakk seg raskt oppmerksomhet. I skrivende stund har den mer enn 819 000 visninger, mens den også har over 36 000 likes.

Kommentarfeltet er imidlertid splittet flere skriver at de ikke vil at "maten deres skal gå til spille" da den "ville komme til smak av mynte".

«Jeg føler ikke at frokosten min skal smake som mynte», skriver en bruker i kommentarfeltet.

«Hvorfor har ingen fortalt meg på dette?», legger en annen til.

Les også

I September skjer det: Nytt i Ikea-butikker over hele landet