Taxisjåfør nektet å ta imot Sophies penger som var innsmurt i kebab: Nå er hun fengslet

20/09/2017 11:00

Anniken Hauge

Viralt
Foto: Facebook/Shutterstock
Foto: Facebook/Shutterstock
En taxitur gikk helt galt da en ung kvinne og sjåføren havnet i en krangel. Det har nå fått alvorlige konsekvenser.

En 22-årig britisk kriminologistudernt er blitt idømt fengsel i 16 måneder for å ha diktet opp falske beskyldninger om et sexovergrep. Det skriver Telegraph.co.uk.

Episoden fant sted 22. april i år, da Sophie Pointon var på vei hjem fra en bytur i Leeds i West Yorks, England.

Den 22-årige kvinnen hadde gått inn i en taxi, men da turen var i ferd med å avsluttes ved Hyde Park-area og betalingen skulle finne sted, prøvde den berusede kvinnen å gi taxisjåføren en 10 punds-seddel, som dog var smurt inn i olje og fett fra den kebaben 22-åringen hadde tatt med i taxien.

Av samme grunn nektet sjåføren å ta imot den enkle pengeseddelen, og forlangte at hun betalte med en annen.

Ifølge sjåføren ble Sophie Pointon deretter fysisk, mens hun klaget høylytt og deretter løp ut av bilen og slang igjen døren.

Dagen etter ventet det en sjokkerende beskjed til taxisjåføren, da det viste seg at Sophie Pointon tidlig om morgenen 22. april hadde ringt til politiet og anmeldt sjåføren for seksuelt overgrep.

Sophie Pointon. Foto: Facebook

Ifølge den unge kvinnen hadde sjåføren forgrepet seg på henne bak i taxien, etter han hadde hentet henne tidligere på natten.

Det førte til at sjåføren ble hentet av politiet og avhørt i seks timer.

Deretter ble han suspendert fra jobben sin i fire uker mens saken ble etterforsket. 

Heldigvis beviste et lydopptak mellom taxaisjåføren og taxisentralen foretatt under turen med Sophie Pointon, den anklagede sjåførens uskyld.

Bilens GPS-system ble også brukt til å motbevise anklagene fra Sophie Pointon, som raskt innså at løgnen hennes ville bli avslørt. 

Det fikk den 22-årige kvinnen til å bryte gråtende sammen i retten, og bønnfalte anklageren om å få trekke tilbake anmeldelsen sin.

Dette ønsket ble dog ikke imøtekommet, hvorpå den unge kvinnen måtte erklære seg skyldig i å ha avgitt falsk anmeldelse om overgrep.

Det har ført til en fengselsdom på 16 måneder.

Les også: 70-årig pensjonist skulle bare ta seg en dusj - mannlig pleier utnytter seg av situasjonen og voldtar henne

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.