Tester genialt «mikrobølgetriks» som forandrer alt

18/08/2023 06:30

Emma Sletta

Viralt
Foto: Tiktok
Foto: Tiktok
Et triks med en isbit og en mikrobølgeovn ble testet av hundrevis, og nå er det bekreftet at det fungerer.

I slutten av september delte influenser Emily Mariko en video på TikTok (@emilymariko) der hun laget en matrett bestående av blant annet ris og laks.

Hun lagde retten i mikrobølgeovn, men før hun satte tallerkenen inn, gjorde hun noe som fikk videoen til å gå viralt, noe som fikk følgertallet til å stige fra rundt 400 000 til mer enn fem millioner på bare en måned.

I dag har hun mer enn 11 millioner følgere, og videoen har fått mer enn fem millioner «likes».

Se videoen herunder (Artikkelen fortsetter under videoen):

I videoen kan man se den 29 år gamle influenseren legge en isbit oppå maten og deretter dekke maten med det som ser ut som bakepapir før hun legger den i mikrobølgeovnen.

Akkurat denne handlingen fikk flere til å lure på videoen.

Først og fremst lurer folk på hva meningen med isbiten er, og i tillegg lurer folk på hvorfor isbiten ikke har smeltet etter at den har vært i mikrobølgeovnens varme.

I dagene og ukene etter at videoen ble publisert 29. september i fjor, testet flere andre TikTokere metoden og oppdaget at den var god nok til at isbiten ikke smelter, og nå har Jason Latimer, som driver nettstedet 'Impossible Science',  forklart at det skyldes måten mikrobølger varmer mat på, ifølge  VICE.

"Is smelter ikke slik folk tror det vil i mikrobølger," sa han og forklarte: "Varmen genereres i vannet i maten din, men overfører deretter varme til all maten."

I is holdes imidlertid vannmolekylene på plass, noe som betyr at de ikke klarer å ta imot varme fra mikrobølgene, og derfor smelter ikke isen, har han også forklart og utdypet:

– Dette er også grunnen til at frossen mat ikke tilberedes på samme måte som tint mat når man bruker mikrobølgeovn. Vannmolekylene i den frosne maten kan bare ikke [...] absorbere energi fra mikrobølgene.

Hvorfor?

Det neste spørsmålet som mange hadde, er hvorfor Emily gjorde det - hvorfor la hun en isbit på toppen av maten?

Flere har gjettet at dette er for å unngå at maten blir tørr, og VICE har verifisert og bekreftet denne teorien.

Ifølge mediet blir ris mye saftigere og deilig hvis du legger en isbit til retten før du legger den i mikrobølgeovnen enn hvis du ikke gjør det.

Ifølge Latimer fungerer trikset fordi vanninnholdet i risen bidrar til å smelte litt av isbiten, som derfor damper risen og gjør den saftig i stedet for tørr.

Læs også:

Derfor bør du spise det hvite «rusket» på klementinen Vi alle elsker frukten for sin friske duft, søte smak og at den er så enkel å skrelle. Men det er faktisk det hvite «rusket» som skjuler en skattekiste av næringsstoffer.