Tyvenes nyeste triks avleser koden din - her er politiets råd

03/07/2017 12:00

Ida Veiden Brakstad

Viralt
Foto: Polfoto/BORBERG THOMAS
Foto: Polfoto/BORBERG THOMAS
Sommeren er over oss, og det samme er oppfinsomme tyverier. I vårt naboland Sverige har tyvene nå funnet på en ny metode for å lure penger fra deg.

Det er ingen hemmelighet at lomme- og trikstyverier har gyldne tider i både Norge og nabolandene våre. 

Politiet har gjentatte ganger advart om at man skal være oppmerksom når man ferdes på steder som enten er tettbefolkede eller med mange turister. Men det kan være vanskelig å oppdage tyveriene når de kriminelle hele tiden kommer opp med nye og utspekulerte metoder. 

Her på det siste har svensk politi advart mot et nytt triks som har til hensikt å frarøve deg bankortet ditt og dermed tømme kontoen. Det skriver Nyheter24.se.

I de siste uker har politiet mottatt adskillige anmelders om trikstyver bruker kvitteringer for å lure intetanende borgere.  

Flere har nemlig opplevd at fremmede personer har henvendt seg med en kvittering som de hevder at vedkommende akkurat har mistet på gaten.

Henvendelsene skjer som regel rett etter at ofrene har kjøpt noe i en butikk eller tatt ut penger i en minibank.

I virkeligheden er kvitteringen imidlertid bare en avledningsmanøver.

Tidligere har trikstyvene stått i nærheten for å avlure pinkoden mens den ble tastet inn, og etterpå har de så stoppet ofrene under påskudd av å ha mistet kvitteringen fra minibanken.

Og når ofrene så tar fram lommeboka for å sjekke om det er deres kvittering slår tyvene til. 

Midt i forvirringen har de nemlig flere ganger hatt held med å nappe ofrets bankort ut av lommeboken - uten at eieren oppdager det. 

Og før ofret har rukket å registrere det, så er kortet forsvunnet og tyvene har allerede rukket å ta ut penger og stukket av. 

Av samme grunn har svensk politi nå gått ut med en oppfordring som i den grad også gjelder nordmenn:

Dekk alltid med hånden når du taster inn pinkoden din i minibanken.  

Les også: Advarsel: Facebook-funksjon avslører hvor du befinner deg - slik slår du den av