Ukraina-konflikten forklart ganske enkelt i viral og pedagogisk video

01/03/2022 09:17

Emma

Viralt
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hvorfor angriper Russland Ukraina, hvorfor hjelper ikke NATO, og hva er egentlig hodet og hale i det hele?

Konflikten og krigen som for tiden finner sted i Ukraina kan være vanskelig å forstå fullt ut.

De fleste har sannsynligvis fanget det faktum at det er krig i Ukraina, og at det meste av verden er enig i at Russland og dets president Vladimir Putin er "skurkene", men hvorfor er de egentlig?

Hvorfor velger et land så stort som Russland å starte en krig og drepe så mange mennesker bare for å få et nytt stykke land, og hvorfor gjør ikke verken amerikanerne, NATO eller kineserne det store med det?

Hvis du også har stilt deg selv disse spørsmålene, men fortsatt ikke fullt ut har forstått konteksten, når du har lest lange forklaringer om NATO-samarbeid, Sovjetunionens fall, russisk politikk og atomvåpen, les med her.

Den australske radio- og tv-programlederen og komikeren Adam Hills har forklart situasjonen i et TV-program der han har delt et klipp på TikTok.

Siden splitten i går, 28. februar, har klippet, som forklarer situasjonen ved å bruke en togkuppel som metafor, allerede fått mer enn en million visninger og mer enn 150.000 'liker', og det er lett å se hvorfor.

Den australske komikeren forklarer situasjonen veldig pedagogisk.

Han starter videoen ved å sitte i ett sete av fire, i det som skal se ut som en togkuppel. Han forklarer at han skal være Russland og at de tre andre plassene er Ukraina.

"Dette setet tilhører Krim [halvøya]," sier han, klapper på setet ved siden av, men kaster deretter vesken sin der oppe mens han sier: "Men vet du hva? Jeg skal legge vesken min her."

– Alle andre på toget kan se hva jeg gjør, men det er ingen som vil være den som nevner det, fortsetter han.

Han forklarer deretter at han - det vil si Russland - så begynner å føle seg komfortabel og kaster føttene opp på setet, "som er reservert for Donbass-regionen."

"[...] kanskje jeg til og med legger en hæl over på Hviterussland [...] og ingen gjør noe," fortsetter han.

Han trekker deretter en 1:1 dukke ut av Vladimir Putin og setter den i det siste setet ("Kievs sete") for å illustrere Russlands invasjon av Ukraina.

Han avslutter deretter med å si at alle om bord på toget håper at en amerikaner gjør noe med det, men at «den eneste amerikaneren om bord er dessverre gammel og senil», som en humoristisk bemerkning til USAs 79 år gamle president Joe Biden.

Videoen fortsetter deretter med morsomme metaforer for de fleste av verdens stormakter og 'forklaringer' på hvorfor de ikke gjør noe.

Du kan se videoen nedenfor:

 

 

 

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.