Ung kvinne fikk ødelagt hendene sine av populær ferie-trend: Nå advarer hun andre

25/05/2017 20:30

KC

Viralt
Foto: Sophie Akis
Foto: Sophie Akis
Enn kvinne på 22 år opplevde å få store og smertefulle blemmer på hendene etter en ferie i Marokko.

I april var britiske Sophie Akis på ferie i Marokko sammen med familie sin.

Her nøt 22-åringen livet, og da ferien gikk mot slutten bestemte hun seg for å få laget et midlertidig ferie-minne i form av en lokal henna-tatovering.

Det skriver britiske Metro.

De populære ’ferie-tatoveringene’ går som kjent vekk etter noe tid, men de er også beryktet for å forårsake hudproblemer hvis det skulle vise seg at man er allergisk overfor de kjemiske stoffene som brukes for å lage de flotte tatoveringene.  

Sophie Akis hadde derfor på forhånd fått foretatt en hudtest for å sjekke om hun hadde noen allergier. Det hadde hun ikke, og derfor følte hun seg helt sikker da hun gikk til det lokale markedet for å få laget en av de tradisjonelle henna-dekorasjonene på hendene. 

Foto: Sophie Akis

Det hadde hun ikke, og derfor følte hun seg helt sikker da hun gikk til det lokale markedet for å få laget en av de tradisjonelle henna-dekorasjonene på hendene. 

- Jeg var slett ikke bekymret, for jeg hadde jo testet meg, forklarer Sophie Akis som endte med å la en lokal henna-tatovør få utsmykke hendene hennes med vakre mønstre. 

- Cirka to timer senere dro vi til flyplassen for å si farvel til noen i familien, og etterpå dro jeg tilbake på hotellet. Her la jeg merke til noen små klumper i huden på hendene mine, som også hadde begynt å klø. Jeg tenkte imidlertid at det nok skyldtes solen, forklarer hun.

Da hendene hennes fortsatte å klør neste dag gikk hun på apoteket for å kjøpe bandasjer til hendene sine.

Foto: Sophie Akis

I de kommende dagene ble det imidlertid bare verre og verre. 

- Den 26. april våknet jeg opp om morgenen med voldsomme brennede smerter i hendene mine, og de hadde hovnet opp så kraftig at jeg ikke kunne bevege dem. Da jeg tok av bandasjen brøt jeg øyeblikket ut i gråt, forteller den britiske kvinnen.

Sophie Akis sine hender hadde nemlig ikke bare hovnet opp, de var også dekket av betente og veskende blemmer. 

- Det føltes som om noen hadde helt kokende olje over hendene mine, minnes hun.

Foto: Sophie Akis

Sophie Akis dro derfor tilbake til apoteket for å spørre om hjelp, men de ansatte ble så sjokkert over synet av henden hennes at de ba henne om å dra på sykehuset i stedet. 

Dette fikk Sophie Akis til å bestemme seg for å føyeblikkelig fly til byen Corum i Tyrkia hvor hun bor. Her dro hun på det lokale sykehuset, hvor hun ble henvist til en hudspesialist.

Hun fikk behandling for de kraftige skadene og fikk dessuten et pulver som hun skulle blande med sterilt vann og vaske hendene sine med hvert femte minutt i de neste to dagene. 

I dag bruker Sophie Akis fortsatt en spesiell krem for å styrke huden på de kvestede hendene. Den skremmende episoden har fått den britiske kvinnen til å gå ut og advare mot de populære henna-tatoveringene.

Tatoveringen kostet ikke mer rundt fire pund (cirka 34 kroner), men de skadene som den forårsaket har påvirket Sophie Akis i veldig stor grad.

- Jeg har lest mange historier i magasiner om hvordan folk reagerer kjemikaliene i hårfarge, men ikke så mange vet om farene ved henna siden det stammer fra en naturlig plante, sier hun og forklarer at håfarge og henna ofte inneholder de samme kjemikaliene.

- Mit råd til folk er at de ikke skal få henna-tatovering. I alle fall ikke hvis man er allergisk mot  hårfarge. Og selv hvis man ikke gjør det, så bør man være veldig forsiktig, råder hun. 

- Ellers ender du kanskje opp med et permanent mønster på hendene, advarer Sophie Akis.