Ung mor ønsket desperat en hjemmefødsel, men hold øye med datteren hennes

26/01/2017 09:30

Anniken Hauge

Viralt
Foto: Facebook
Foto: Facebook
En mors store ønske om å føde hjemme ble realisert ved hjelp av en helt spesiell fødselshjelper. Nå har tusenvis sett bildene fra den store dagen.

Det har etter hvert blitt mer og mer vanlig at kommende mødre velger å føde hjemme, da de føler seg mer komfortable der enn på sykehuset.

Men det er ikke nødvendigvis alle som velger å gjøre som brasilianske Alana Ferreira. Hun fødte hjemme, og valgte også å involverer hele familien i fødselen, skriver Hefty.

Datteren Luiza var med under hele fødselen, og hjalp til alt hun kunne. Viderer hadde familien inviterte en fotograf til leiligheten som tok bilder av hele forløpet.

Foto: Facebook

Veene var intense og harde, og smerten ble tøffere å holde ut for Alana Ferreira  etter hvert som tiden gikk. 

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Datteren Luiza hoppet opp til moren sin og snakket med henne i bassenget under fødselen. Det virket beroligende på Alana Ferreira.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Og endelig skjedde det noe. Den lille babyen kom til verden i bassenget - en gutt. 

Foto: Facebook

Jordemødrene feiret fødselen sammen med hele familien, og alle var helt oppslukt av den lille skapningen. 

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Gutten blev vasket og veid og lagt tilbake i Alana Ferreiras armer, hvoretter datteren fikk lov å holde sin nye lillebror. Og kysse på ham.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Datteren Luiza Ferreira var også den som navnga den lille gutten som nå heter Benjamin. Alt i alt tok hun den ville opplevelsen på strak arm. 

I følge nrk.no har planlagt hjemmefødsel fordoblet seg fra 75 kvinner i 2008 til 153 i 2014.  I motsetning til i Norge, er hjemmefødsel et offentlig tilbud i Danmark.