Våknet etter seks måneder i koma: Så fikk han forferdelig beskjed

22/05/2023 16:50

Emma Sletta

Viralt
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En mann sjokkerte både leger og sykepleier da han plutselig våknet fra koma og ba om å få gå på do.

John Pennington trodde det var en vanlig morgen, og at han skulle komme seg ut av sengen og komme seg jobb.

Men da han oppdaget at han lå i en sykehusseng, skjønte han at noe var galt, og sykepleierens reaksjon gjorde ham ikke mindre bekymret.

John hadde vært i koma i seks måneder uten å vite det, og legene hadde fortalt ham at han sannsynligvis aldri ville våkne opp igjen, og hvis han gjorde det, ville han "være en grønnsak", men sånn skulle det ikke være.

Sykepleieren ble derfor litt skremt da John plutselig spurte om han kunne gå på do.

John fortalte dette for noen år siden i et intervju med MEL Magazine, men nylig fortalte han også historien sin på det sosiale mediet Reddit, hvor han opprettet en såkalt 'Reddit AMA', der brukere kunne stille ham spørsmål om hva som helst.  

Foto: Privat

John skrev: "En dag i 2015 våknet jeg og trodde det var på tide å gå på jobb, men av en eller annen grunn fant jeg meg selv fastspent til en seng på sykehuset. Da jeg fikk øyekontakt med tilstedeværende sykepleier og spurte om jeg kunne få låne toalettet, hun begynte å gråte og løp ut av rommet [...]"

Han forklarte videre at sykepleieren kom tilbake «noen minutter senere for å be om unnskyldning, og forklarte at jeg de siste seks månedene hadde jeg ligget i koma på grunn av en alvorlig hjerneskade».

Hans historie fortsetter: "Nevrologen sa at hvis jeg noen gang våknet, ville jeg ikke være i stand til å gjøre mye."

I ettertid har det vist seg at nevrologen heldigvis tok feil.

Det viste seg imidlertid også at nyheten om å være i koma i seks måneder ikke ville være den mest sjokkerende nyheten John mottok.

En bruker på Reddit spurte John hva som overrasket ham mest, hvorpå han svarte: "At faren min begikk selvmord var det største sjokket."

– Alt annet tenkte jeg at jeg skulle klare. Å miste faren min var det vanskeligste. Ikke bilen, ikke hjemmet mitt, ikke datamaskinen min, men faren min, forklarte John.

Han la til: "Jeg feirer fortsatt bursdagen hans og kjøper han en kake. Den tjukke rumpa mi spiser alt, men jeg serverer stykket hans på tallerkenen hans. Mitt stykke på tallerkenen min."