Vibeke så en fortvilet ung jente i nattbussen: Da jenta gikk av, stoppet sjåføren og gjorde det utenkelige

18/06/2017 13:30

Ida Veiden Brakstad

Viralt
Foto: Polfoto
Foto: Polfoto
Fredag natt da Vibeke Tofteby skulle kjøre med bussen så hun sjåføren gjøre noe helt utenom det vanlige. Nå hylles bussjåføren av tusenvis på nettet.

Det er ikke hver dag at det er like gøy å kjøre med buss. 

Når det er mørkt og sent på kvelden er det mange som opplever det som både utrygt og ubehagelig å stå alene og vente på busstoppet. 

Men da Vibeke Tofteby fra den lille danske byen Rønde skulle ta bussen hjem fra Aarhus fredag natt, gjorde den kvinnelige sjåføren bussturen til noe helt spesielt. 

- Rett før bussen skulle kjøre kom det en ung og alkoholpåvirket kvinne - uten sko, veske, mobil og lommebok - og spurte hvordan hun kunne komme til Skødstrup uten penger. Det var straks flere passasjerer som tilbød seg å betale for hennes billett. Bussen kjørte imidlertid ikke innom Skødstrup, så jenta ville bare sitte på så langt hun kunne. Da vi kom til siste stopp før Skødstrup vaklet hun ut av bussen, skriver Vibeke Tofteby i oppslaget sitt på Facebook

Den unge jenten tok til takke med at hun ble kjørt til næmeste stopp, og etter en kort kjøretur stoppet bussen så tett på jentas destinasjon som kjøreplanen tillot. 

Men i det øyeblikket dørene gikk opp og jenta tumlet alene ut i mørket, gjorde den kvinnelige bussjåføren noe helt utenom det vanlige.

- Da vi kom til siste stopp før Skødstrup vaklet hun ut av bussen. Den kvinnelige sjåføren var tydelig bekymret for henne, ba henne om å komme tilbake og tilbød seg å kjøre til Skødstrup og sette henne av der. Det tok hun imot, og sjåføren unnskyldte overfor oss andre i bussen for at bussen ville ankomme til Rønde 4 minutter senere, skriver Vibeke Tofteby videre. 

Deretter kjørte bussen avgårde, og det ble sørget for at den unge jenta kom seg sikkert hjem. I løpet av bare ett døgn har den hjertevarme historien spredt seg for alle vinder på nettet, og mer enn 21.000 Facebook-brukere har liket bussjåførens uselviske gjerning. 

For Vibeke Tofteby var det fint å se hvor stor tplmodighet og forståelse samtlige passasjerer og den godhjertede sjåføren viste den forkomne jenta. 

- Deilig å oppleve så mye medmenneskelighet på en helt vanlig kveld på vei hjem i bussen, skriver hun til sist i Facebook-oppslaget sitt, som du kan lese her: 

Foreldre søker barnepike til 540.000 kroner i lønn - men det er en uhyggelige hake ved jobbtilbudet