Video går viralt: Dansk jentekor i spontan intimkonsert for Barack Obama

13/06/2022 10:20

Emma Sletta

Viralt
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Denne søndagen var absolutt ikke som alle andre for Københavns jentekor UngKlang.

Den siste dagen i helgen inneholdt en spontan intim konsert for ingen ringere enn den tidligere amerikanske presidenten Barack Obama, som du kan se i videoen øverst i artikkelen.

– Vi er ni venninner som har kjent hverandre i mange år, som har startet en vokalgruppe sammen. I dag møtte vi ganske tilfeldig hjemme hos noen av jentene som bor i en leilighet rett foran d'Angleterre for å øve på et kommende prosjekt, forklarer kormedlem Sara Enevold Hansen til B.T.

Plutselig er det mye lyd fra gaten, så UngKlang-venninnene går ut på balkongen og oppdager at det er fordi Barack Obama nettopp har kommet ut av bakinngangen fra luksuriøse hotellet d'Angleterre i den danske hovedstaten København.

Her ses koret UngKlang. / Foto: Instagram @ungklang

"Han ser på balkongen der vi står og ser ned på ham, og så sier han: 'Hi girls, what are you doing up there?'. Jeg tror han tenkte på hvorfor vi var så mange. Men så sa vi hei og at vi sang, og så sier han: 'Singing for who?' og så utbryter vi bare: 'Singing for you!'"

– Så begynner han å foreslå at vi skal synge for ham, og så bryter Agnes ut i ‘I Danmark ble jeg født’ impulsivt.

De resterende åtte kormedlemmene fulgte etter, og der sto UngKlang så og holdt en intim konsert fra en balkong for Barack Obama.

– Det var ganske sprøtt! Han så ut til å sette pris på det. Han sa "Wow, fantastisk" og spurte hvem vi var. Det var ganske sprøtt å stå der og ha en samtale med ham, sier Sara Enevold Hansen og ler.

Barack Obama takket til slutt for sangen og kjørte videre.

Det meste ble tatt opp på video, og den rene oppmerksomheten har bare gjort opplevelsen enda større for den lille vokalgruppen.

For videoen med den spontane balkongkonserten har allerede fått mange visninger og har blitt delt vidt og bredt.

Du kan se videoen her.