Yoghurtkake med kun 3 ingredienser tar internett med storm: Ikke tilsatt sukker eller hvetemel

07/03/2024 12:00

Sofie

Viralt
Genrefoto: Shutterstock
Den er enkel å lage og har mange justeringsmuligheter.

I en hverdag hvor tid er en knapp ressurs, og lysten på hjemmelagde kaker fortsatt er stor, er her en løsning som kombinerer det beste fra to verdener.

En enkel yoghurtkake som ikke bare er rask å tilberede, men som også tilbyr en verden av variasjon slik at du kan tilpasse den etter din smak og preferanser.

Denne oppskriften er en ekte gave til alle med en travel kalender som kanskje tviler på muligheten for å inkludere hjemmebakst i sin stramme timeplan.

«Hvis du påstår at du ikke har tid til å bake, våger jeg deg til å motbevise den påstanden med denne oppskriften», lyder oppskriftens skaper.

Yoghurtkaken lover ikke bare en jevn og ukomplisert bakeprosess, men også et resultat som kan tilfredsstille enhver søt tann.

Oppskriften krever bare tre grunnleggende ingredienser:

 • 400 g søtet vanlig yoghurt – eller for en vri, smaksatt yoghurt

 • Fire egg

 • 40 g maisstivelse

Trinn 1: Klargjør pannen

 • Forvarm ovnen til 175°C.

 • Bruk matlagingsspray til å belegge innsiden av (6-inch) rund springform.

 • Legg et stort stykke bakepapir inne i formen, og pass på at det dekker hele innsiden og strekker seg litt over kanten. Støp pergamentet til sidene og bunnen av pannen så jevnt som mulig, godta noen rynker og ujevnheter. Denne kaken har en rustikk sjarm, så kantene blir ikke helt sirkulære.

Trinn 2: Bland ingrediensene

 • Begynn med å ha yoghurt i en stor miksebolle. Hvis du velger å inkludere sukker, pisk det inn i yoghurten nå.

 • Introduser eggene individuelt, integrer hvert egg fullstendig i blandingen før du tilsetter det neste, og rør til en jevn røre.

Trinn 3: Inkorporering av maisstivelse

 • Tilsett maisstivelse gradvis ved å sikte den over røren, bruk en finmasket sil for jevn fordeling. Pisk godt til blandingen er jevn og fri for maisstivelsesklumper.

Trinn 4: Baking av kaken

 • Ha røren over i den tilberedte pannen.

 • Stek i ca. 1 time, eller til kaken har hevet seg, toppen ikke lenger er fuktig, og den har et gyllent karamellisert utseende.

 • Legg merke til at kaken vil begynne å synke og krølle etterhvert som den avkjøles - dette er forventet.

Trinn 5: Avkjøling og innstilling

 • La kaken avkjøles i romtemperatur i ca. 30 minutter før den avkjøles i kjøleskapet i minimum 2 timer, noe som forsterker smaksprofilen.

 • Å spise kaken umiddelbart kan gi en litt eggeaktig smak og mindre sødme.

 • For optimal tekstur og smak, ta kaken ut av kjøleskapet 15 minutter før servering. Denne hvileperioden ved romtemperatur vil myke kaken og gi den en mer kremet konsistens.

Det som gjør denne kaken så tiltalende er dens allsidighet. Med en enkel endring i yoghurtsmaken kan du forvandle kaken fra en klassisk bananvariant til en frisk og fruktig jordbærversjon.

Det spesielle med denne yoghurtkaken ligger ikke bare i dens enkelhet og de få ingrediensene som kreves, men også i muligheten til å eksperimentere med smakene.

Denne tilpasningsevnen gjør kaken til et ideelt valg for enhver anledning, enten det er en rask ettermiddagsmatbit eller en delikat dessert for et improvisert middagsselskap.

Så for alle som føler at tiden er i ferd med å renne fra dem, men som likevel ønsker å nyte hjemmebakst: Denne yoghurtkaken er et bevis på at det kan gjøres – raskt, enkelt og med rom for personalisering.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.