Ansetter 100 000 ansatte til gigantisk iPhone-fabrikk

21/11/2022 09:51

Emma Sletta

Vitenskap
Foxconn har nettopp ansatt så mange som 100.000 nye medarbeidere til en stor iPhone-fabrikk.

2022 har vært et år med mye korona i Kina, hvor de fortsetter å løpe med en streng nullsmittestrategi. Dette har medført nedstengninger flere steder i landet, noe som har vært et stort problem for lokal produksjon ved ulike fabrikker.

Dette har blant annet rammet selskaper som Tesla og Apple, som har noe produksjon i Kina.

Tidligere denne måneden truet det Apples iPhone-salg for den kommende julen, men etter et omfattende ansettelsesinitiativ har Apple-produsenten Foxconn nå signert en rekke nye kontrakter - 100.000 kontrakter mer presist.

Så det er en omfattende rekruttering som har pågått. Foxconn driver Kinas største iPhone-fabrikk i Zhengzhou, som i forrige måned måtte stenge all produksjon på grunn av et massivt koronavirusutbrudd i området.

Nedstengingen førte til at noen ansatte søkte på andre jobber fordi fremtiden var for usikker. Og det var det som virkelig hevet rynkene til Apples ledelse, som står overfor en veldig travel tid med Black Friday og jul.

Derfor er de svært avhengige av å få produksjonen i gang på fabrikken i Zhengzhou. De 100.000 nyansatte skal hjelpe til med dette.

– Målet er endelig nådd. Og ansettelsesprosessen vår er derfor midlertidig stengt, sier Yang Han, en del av Foxconns ledelse, til en kinesisk nyhetskanal.

Samtidig firedoblet Foxconn de ansattes daglige bonuser i november for å prøve å beholde ansatte. Foxconn har, i tillegg til fabrikken i Zhengzhou, en rekke andre produksjoner i Kina.

Totalt har selskapet nesten 1,3 millioner ansatte. I 2021 omsatte Foxconn for over 1.500 milliarder norske kroner.