De fleste søler når de går med en kaffekopp: Sånn unngår du "katastrofen"

12/01/2024 14:00

redaktion

Vitenskap
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En student ved Oxford University har avslørt hvordan man unngår "katastrofen".

Å søle noen dyrebare dråper av morgenkaffen er en "katastrofe" som de fleste ønsker å unngå.

Det viser seg nå at måten du holder kaffekoppen på har stor innvirkning på hvor mange dyrebare dråper som går til spille.

For å løse problemet som fører til både frustrasjon og irritasjon, har forskere fra Oxford University undersøkt hvorfor det er så lett å kaste bort dyrebare dråper når du transporterer den fulle kaffekoppen fra kaffemaskinen til destinasjonen.

Det er den sørkoreanske studenten, Jiwon Han, som har presentert teorier og metoder for å redusere risikoen for kaffesøl. Det skriver Jeuxvideo.

Han forklarer at når vi går, skaper skrittene våre pendelbevegelser i kaffen, noe som øker sannsynligheten for at noen dråper renner utover kanten.

For å imøtekomme dette foreslår eleven to løsninger: å gå baklengs eller å bruke 'klogrepet'. Å gå baklengs endrer kroppens bevegelsesmønster og forstyrrer derved kaffens pendelrytme, noe som reduserer bølgene i kaffen.

'Kløgrepet' innebærer en annen måte å holde koppen på, som kan være mer effektiv når det gjelder å forhindre søl.

Selv om det kan virke rart å gå baklengs med en kaffekopp i hånden, tyder vitenskapen på at det kan løse et hverdagsproblem som mange møter.

Du kan se mer om de to løsningene på det evige problemet nedenfor.