Forskere: Drikk minst fire kopper kaffe om dagen og lev lenger

31/08/2017

Anniken Hauge

Vitenskap
Resultatet av en spansk studie tyder på at kaffe har en positiv effekt på helsen din, hvilket kan få deg til å leve lenger.

Fire kopper kaffe om dagen kan være en del av en sunn kost for friske mennesker.

Det viser et spansk studie, som over et 10 år langt forløp har fulgt nesten 20.000 mennesker, for å finne ut om det var en sammenheng mellom deres inntak av koffein og dødelighet.

Det skriver ESC.

 

I løpet av de 10 årene døde 337 av deltakerne. Forskernes undersøkelser viste ifølge ESC at de deltakerne som drakk minst fire kopper kaffe om dagen, hadde 64 prosent mindre risiko for å dø enn de deltakerne som sjeldent eller aldri drakk kaffe. 

Ved oppstarten av studiet var deltakernes gjennomsnittsalder rett under 38 år. Deltakerne ble bedt om å svare på spørsmål om helse, livsstil og hvor mye kaffe de drakk i løpet av en dag.

Adela Navarro er kardiolog hos De Navarra Hospital og stod i spissen for studiet:

- Tidligere studier har antydet at kaffedrikking kan være forbundet med dødelighet, men det er ikke tidligere blitt undersøkt i et Middelhavsland, sier Adela Navarro. 

- Resultatene våre tyder på at det å drikke fire kopper kaffe hver dag kan være en del av en sunn kost for friske mennesker, tilføyer hun.

Du kan læse mere om studiet her.

 

Læs også:

Bergensbanen stengt: Passasjerer måtte overnatte på toget Bergensbanen og flere fjelloverganger ble stengt på grunnlag av uvær. Passasjerene har overnattet på toget i natt.
Etter ny studie: Forskere kommer med advarsel til personer som sover for lite Sover du for lite? Det kan få store konsekvenser for deg. Hvis du sover mindre enn fem timer om natten, øker det risikoen for en blodpropp.