Forskning: Dette gjør cola med tissemannen din

24/08/2016 20:00

Anniken Hauge

Vitenskap
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De oppsiktsvekkende resultatene kommer bak på forskerne.

Cola har lenge vært kjent som dine tenners fiende nummer en, akkurat som blodsukkeret ditt og leveren din heller ikke har godt av de brune sukkerholdige drikken, som både barn og voksne skyller ned.

Men det er enda flere ulemper ved å drikke cola.

Dansk forskning avslører at mannlige coladrikkere blir truffet rett i skrittet.

Forskerne fra Københavns Universitet oppdaget i 2010 at menn som drikker mye cola, har færre og dårlige sædceller og større risiko for ereksjonsproblemer. Det skriver den britiske avisen, The Mirror, som nylig har kommet over den oppsiktsvekkende forskningen.

For å få dårligere svømmere og vanskelige kår i dobbeltsengen, trenger bare menn å drikke en liter cola om dagen, hvilket er nok til å redusere antallet sædceller med 30 prosent.

Den danske undersøkelsen har undersøkt 2554 menn - både coladrikkere og colahatere - og konklusjonen gir et tydelig utfall: det gjennomsnittlige antall sædceller er på 35 millioner pr millimeter hos fans av den boblende brune leskedrikken, mens menn som bare dratt litt cola eller ingen, kunne skryte av 56 millioner sædceller pr millimeter.

Det skal dog nevnes at det helt klart er mulig å lage barn med 35 millioner ryggsvømmere i beholderen. 

Årsaken til at cola treffer rett i mannens edlere deler er et mysterium for forskerne, somutelukker koffein som synderen, og peker på en ukjent ingrediens. Muligvis et søtningsstoff som kan ødelegge arterier i tissemannen ved å forhindre blodet i å renne fritt.

I forhold til de omtalte reisningsproblemene, er det ikke kun colaen som kan klandres for den knapt så muntre tissefant, det er også et spørsmål om fysiske og psykiske faktorer.