Kroppsspråkekspert: Hvordan lese en løgner

13/07/2021 13:49

Emma

Vitenskap
En ekspert på kroppsspråk har forklart hvordan små signaler kan brukes til å analysere om andre lyver.

Har du noen gang hatt en samtale og blitt halvt rammet av ideen om at den andre kanskje ikke forteller deg sannheten?

Hvis  du trornoen kan lyve for deg, er det noen enkle signaler du bør se etter mens du snakker med dem - og samtidig kanskje være klar over om du sender ut noen av disse signalene.

Ifølge en ekspert på kroppsspråk er det ofte, og relativit, lett å avgjøre om en person lyver for deg, og alt har å gjøre med små signaler i kroppsspråket. Du må bare kunne lese hva deres hender, lepper og øyne virkelig forteller deg.

Ifølge Mirrorhar pokernettstedet Replay Poker inngått et samarbeid med en ledende ekspert på kroppsspråk ved navn Mike Carter for å avsløre de ti tegn på løgner.

Så hvordan finner du en løgner?

I de fleste aspekter av livet kan det være ganske fordelaktig å kunne lese andres signaler, selv de de kanskje ikke er klar over seg selv. Ifølge Mike Carter må du være oppmerksom på hvor folk ser ut, om de gjentatte ganger slikker leppene eller ikke, og hva de gjør med hendene.

Ifølge Mike Carter er det første signalet at du vil bli løyet til hvis den andre personen gjentatte ganger ser litt til høyre når personen snakker.

Han forklarer at dette viser at det de sier er i deres "fantasi og ikke minne".

Du vet kanskje, eller hvis ingenting annet virker, å vite noen av disse signalene, og de fleste har sannsynligvis opplevd dem, i en samtale du ikke følte var helt ærlig.

Andre viktige ledetråder å se opp for er overdreven blinking, slikking eller berøring av leppene, dype pust før du snakker, gjentar et spørsmål før du svarer, og hendene deres er konstant aktive, på måter som ellers ikke er normale når de snakker.

De kan også unnlate å oppgi spesifikke detaljer, bryte øyekontakt og skjule hendene bak ryggen (siden håndbevegelser avslører følelser).

Thibault Richard-Folian, daglig leder i Replay Poker, kommenterte forskningen: «Folk kommuniserer mest med ikke-verbale signaler, og det kan bevises at det er gunstig å lære å dekode villedende kroppsspråk når du forstår hva folk egentlig sier til oss», sier han, og legger til:

«Vi gjennomførte denne studien for å hjelpe spillerne våre med å tolke motstanderens kroppsspråk og ikke-verbale kommunikasjonsskilt, skjerpe løgnspottingsferdighetene sine og gjøre det vanskelig for andre ved bordet å lese dem til gjengjeld.»

Det følger med det at under et pokerspill er det svært relevant både å kunne skjule en løgn og samtidig lese dem i ens motstandere, men siden de små signalene som sendes ut av en løgn er relativt universelle for folk, bør Mike Carters studie og konklusjon også være nyttig i mange andre aspekter av livet - man bør selvfølgelig være forsiktig så man ikke overfortolker.

 

Læs også:

Märtha og Durek trakk tilbake bryllupsinvitasjonen Det kommende ekteparet trakk tilbake bryllupsinvitasjonen.
Ektemannen overrasker kona med drømmekjøkken: Reaksjonen hennes knuser hjertet hans Han hadde gledet seg til å vise kona det nye kjøkkenet som han hadde laget selv mens hun var på ferie.