Lege med sjokkerende avsløring: Tar du mobilen med på toalettet, bør du lese dette

25/01/2024 23:00

Sofie

Vitenskap
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En lege har nå avslørt hva som skjer når du tar med mobiltelefonen på toalettet.

For mange har det blitt vanlig skikk å ta med mobiltelefonen på toalettet, men ifølge en ekspert, Dr. Joseph Salhab, den utbredte vanen kan få en uventet konsekvens.

Eksperten påpeker at vanen, som virker svært uskyldig, kan føre til helseproblemer. Det skriver The Mirror.

Dr. Joseph, som er kjent som 'thestomachdoc' på TikTok, forklarer at det kan øke risikoen for hemoroider hvis du sitter og anstrenger deg lenge under et toalettbesøk.

– Hvis du sitter i samme stilling og anstrenger deg når du prøver å bruke toalettet, risikerer du å utvikle hemoroider, noe som kan være smertefullt, sier han.

Han legger til at du også risikerer å få bakterier på skjermen. For å møte disse risikoene, har Dr. Joseph å bruke en trinnkrakk for å hjelpe avføringen lettere å komme ut.

I tillegg anbefaler han å inkludere mer frukt i kostholdet: "Øk fiberen din med frukt som kan bidra til å stimulere avføringen. Dette inkluderer kiwi, dragefrukt, epler, pærer, svisker."

Det er verdt å vurdere å følge ekspertens anbefaling om ikke å ta mobilen med på toalettet, da vanen – som tidligere nevnt – kan føre til unødvendig forlengelse av toalettbesøk, noe som kan gi helseproblemer som for eksempel hemoroider.

I tillegg er mobiltelefoner en kilde til bakterier og kan forurense hender og overflater. Det gir også en sjelden mulighet for digital frakobling, som kan redusere stress og forbedre mental helse.

Du kan se den nevnte videoen nedenfor.