Legen advarer: Hvorfor ikke sjekke telefonen i morgen

07/03/2021 18:03

Emma

Vitenskap
En lege har advart sine sosiale medier tilhengere TikTok at du ikke bør se på telefonen først når du våkner. Det påvirker din evne til å lære og løse problemer.

Hvis det første du gjør om morgenen når du våkner er rekkevidde for telefonen, så du negativt påvirke ytelsen hele dagen, ifølge legen Karan Raj.

Den britiske legen har blitt kjent for å dele videoer med medisinske tips på TikTok. I en ny video forklarer han nå, ifølge Daily Star, hvorfor du ikke bør starte dagen med å rulle på telefonen.

I videoen sa han: "Når du våkner om morgenen, bytter du fra en delta hjernebølge av søvn til en thetah hjernebølge."

"Vi trenger denne thetah hjernebølgen som det hjelper hjernen med læring, minne, problemløsning."

"Hvis du våkner opp og du først sjekke telefonen (sosiale medier, e-post, etc.), så hopper du over thetahjerne bølgen. I stedet går du rett til beta hjernebølger med høyt stress."

"Dette skiftende hjernebølgemønsteret vil påvirke ytelsen din resten av dagen!"

I en annen nylig video har han forklart hvorfor det er viktig å holde seg unna å trykke på Snooze-knappen. Her forklarte han følgende:

"Når alarmen ringer om morgenen, nærmer du deg vanligvis slutten av REM-syklusen. Hvis du våkner opp og går ut av sengen, slutter REM-syklusen. Hvis du trykker Snooze og går tilbake til å sove, setter du deg tilbake til REM-søvn."

"Dette betyr at når alarmen ringer igjen, våkner du midt i REM-søvnen."

Han forklarer at det er derfor folk har en tendens til å føle "morgenklokker" og "desorienterte".

Videre sa han også at det forvirrer kroppsklokken din slik at den ikke vet når du skal stå opp fremover. Ikke bare det, kroppen din vil "til slutt ikke vite når du skal sove".