Legen forklarer: Fire grunner til at du ikke har hatt korona

Foto: Shutterstock.com

En lege har gitt fire grunner til at noen mennesker har unnsluppet korona helt, og den fjerde grunnen er ekstremt bemerkelsesverdig.

Siden begynnelsen av pandemien har få mennesker ikke hatt korona i det hele tatt, og ifølge den danske helsemyndigheten har mer enn halvparten av Danmarks befolkning blitt diagnostisert med koronainfeksjon siden pandemien først ble registrert i Danmark i begynnelsen av 2020.

Noen har til og med hatt gleden av å "prøve" mer enn en variant, mens noen heldige få har klart å styre unna det fryktede viruset helt.

Les også

Ny studie: Vakre mennesker er mer motstandsdyktige mot Covid-19

Noen har til og med opplevd å være isolert med en koronainfisert person uten engang å bli smittet, noe som høres veldig rart ut hvis viruset virkelig er så smittsomt som vi har blitt fortalt.

Dr. Cliona O'Farelly, professor i immunologi og biokjemi ved Trinity College Dublin, reiste dette spørsmålet da hun snakket om emnet her om dagen på radioprogrammet 'Claire Byrne Live'.

Her uttalte hun at det først og fremst er fire grunner til at enkeltpersoner har unngått viruset helt.

Først av alt er det den logiske grunnen, som er at du rett og slett har vært utrolig forsiktig og / eller heldig.

I tillegg kan det ganske enkelt skyldes det faktum at du har et veldig godt immunsystem eller at du har en sterk sosioøkonomisk bakgrunn.

O'Farelly mener imidlertid at det også kan være en fjerde grunn til at enkeltpersoner har unngått viruset.

Det kan også skyldes en medfødt immunresponssignatur, som for tiden studeres for å finne ut om enkeltpersoner bare har medfødt immunitet mot korona.

O'Farrelly forklarte: "[...] det er denne prosentandelen mennesker som har det vi kaller en medfødt immunresponssignatur, det er det vi leter etter.

Hun utdypet: "Jeg tror disse fire tingene er veldig viktige: din sosioøkonomiske status, din generelle helse, hvordan du oppfører deg, og deretter denne medfødte immuniteten."

O'Farrelly og en gruppe andre forskere fra Trinity har studert denne immuniteten i Hepatitt C, og her oppdaget de at noen testpersoner hadde en medfødt immunitet mot sykdommen, som "angrep" sykdommen så snart den prøvde å infisere kroppen, og de tror at noen mennesker har en lignende immunitet mot korona.

For å bekrefte denne teorien undersøker forskerne for tiden mennesker fra 40 forskjellige land, som alle har vært i nær kontakt med koronainfiserte personer uten engang å bli smittet.

"Ideelt sett leter vi etter folk som har unngått viruset to ganger, under den første bølgen og mer nylig med omicron, og ideelt sett trenger vi at folk nil partner var PCR positive mens de delte et rom med dem, og de forble PCR negative," forklarte O'Farrelly.

Les også

Norske forskere har gjort stor oppdagelse: – Funnene våre endrer koronapandemiens historie