FN med trist melding: Så mange sivile har mistet livet i Ukraina

04/04/2022 08:38

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er sannsynligvis få som er i tvil om at krigen i Ukraina har kostet mange mennesker livet.

Flere tusen soldater på begge sider har dermed mistet livet i kampen for fedrelandet, men konsekvensene av krigen har dessverre også rammet flere millioner sivile.

Mer enn tre millioner ukrainere har dermed forlatt sitt hjemland og har dratt til Polen spesielt, men selv her i Norge har vi allerede mottatt en hel del flyktninger.

Dessverre er det også mange sivile som ikke klarte å forlate sine hjem før bombene falt, noe som har ført til at de mistet livet.

Ifølge TV 2 har FN uttalt at minst 1.400 sivile har mistet livet siden 24. februar, og at minst 2.000 sivile er skadet som følge av den russiske invasjonen. 

Selv om disse tallene allerede er uhyggelig høye, sier FN-rapporten dessverre også at de faktiske tallene trolig er betydelig høyere.

FN sa at de fleste dødsfallene hadde vært en konsekvens av de voldsomme kampene i de østlige regionene Donetsk og Lugansk.

Denne tragiske kunngjøringen fra FN kommer omtrent samtidig som Ukrainas president Volodymyr Zelenskyy sa i et intervju med CBS News  at det russiske angrepet på Ukraina best kan beskrives som «folkemord».

Han har forklart at «konsentrert ondskap har kommet til vårt land» og at den russiske invasjonen er «hele nasjonens tortur».