Menn bør ha utløsning minst 21 ganger i måneden for å unngå kreft

Foto: Shutterstock.com

En europeisk studie finner at hyppig utløsning kan redusere risikoen for prostatakreft hos menn.

En europeisk studie publisert i det medisinske tidsskriftet European Urology sier at hyppig utløsning hos menn kan redusere risikoen for prostatakreft.

Konklusjonen av studien er viktig for forebygging av prostatakreft, siden få justerbare årsaker til kreft er kjent.

Les også

Google-ansatte risikerer fyring, hvis de ikke er vaccineret

Studien gikk fra 1992 til 2010 og involverte 31 925 menn som rapporterte sitt månedlige antall utløsning. Deltakerne måtte svare på hvor ofte de ble løslatt da de var 20-29 år gamle, da de var 40-49 år gamle og året før studiestart.

Totalt ble det analysert 480 831 «personårsdata», hvorav 3839 av de 31 925 deltakerne ble diagnostisert med prostatakreft i løpet av studiens ca. 18 år.

Forskerne undersøkte de månedlige utløsningene til de ulike individene og sammenlignet det med andre vaner, for eksempel alkohol- og matvaner, samt om de ble diagnostisert med prostatakreft i løpet av de 18 årene.

Studien sier: "Vi fant at menn som rapporterte høyere forekomst av lavere utløsning i sitt voksne liv, hadde mindre sannsynlighet for å bli diagnostisert med prostatakreft. Denne store studien gir det sterkeste beviset til dags dato for den positive effekten utløsning har som forebygging på prostatakreft.

Det er ennå ikke kjent nøyaktig hvorfor hyppige utløsning bidrar til å forebygge prostatakreft, men forskere tror det kan være fordi en utløsning kan "skylle" giftige stoffer ut av systemet, skriver 9gag.

Ifølge studien bør minst 21 utløsning i måneden målrettes for å minimere risikoen for prostatakreft. Et slikt antall utgivelser vil redusere risikoen med 33%.

En annen kjent og justerbar årsak til prostatakreft er blant annet mat- og alkoholvaner. Da han snakket om studien, sa Dr. James Blach: 'Hvis en mann ønsker å holde seg ute av operasjonsrommet og unngå prostatakreft, bør han gå 'all in' for å unngå høyfett søppelmat [...] som bidrar til å skape prostataproblemer.

Det antas også at organisk kaffe, tomater og plantebaserte fettstoffer fungerer som et forebyggende tiltak mot prostatakreft.

Ifølge Dansk Kreftforening er de hyppigste symptomene på prostatakreft blod i urin eller sæd, synkende eller manglende sædkvalitet, blærebetennelse, vedvarende smerte i perineum, vanskeligheter med erektil dysfunksjon, hyppig og nattlig vannlating og ukontrollert vannlatingssug.

Prostatakreft rammer ca. 4500 menn i Danmark hvert år, og det er oftest menn over 50 år som lider av kreften.

Les også

Ny studie viser at katter er psykopater