NASA advarer: Sprekk i solen kan medføre strømsvikt og kaos i neste uke

Foto: Shutterstock

Solens stråler går i disse dager amok, og den amerikanske romfartsorganisasjonen NASA advarer mot voldsomme strømavbrytelser når strålingen treffer Jorden.

Selv om solens stråler ikke varmer stort i Norge i disse dager, så har vår nærmeste stjerne det veldig travelt for tiden. 

Den amerikanske romfartsorganisasjonen NASA har nemlig rapportert at det har kommet en stor sprekk i solens overflate, som bidrar til å øke solens partikkelstråling mot Jorden, skriver ladbible.com

Strålingen er naturlig forekommende og kalles solvind, og Jorden rammes konstant av solens bestråling og partikler, som dens magnetfelt forhindrer i å treffe oss. 

Les også

Natalie føder sitt 6. barn: Da mannen ser babyen, begynner han å skrike

 

Men på fredag oppdaget NASA en større sprekk i solens overflate, hvor en større mengde av solens partikler har kurs mot Jorden. Dette kan derfor ha store konsekvenser. 

Les også

Forskere fulgte folk som drakk lett-brus i 10 år: Nå avsløres de skremmende resultatene

 

Derfor har NASA gjennom en uttalelse advart om at den mengden partikler som er på vei mot jorden, i ytterste konsekvens kan medføre strømstans i byers el-nett rundt omkring i verden. 

Togbaner, sykehus og frakt- og handelsindustrien er spesielt utsatt for å bli truffet av de midlertidige elektroniske fortsyrrelsene som solvinden medfører. 

Foto: NASA

Men det er også en flott sidegevinst ved solens økte stråling. 

For når partiklene treffer magnetfeltet, så er det denne avbøyningen som medfører et av de fineste naturfenomenene vi har, nemlig nordlys. 

Foto: Shutterstock

Om man skal til Canada, Grønland, Russland, New Zealand eller Sør-Amerika, kan man derfor være heldig å oppleve at solens stråler avgir et flott og helt naturlig lysshow.