Ny forskning: Slik blir barna dine kreative

06/12/2017 19:15

Anniken Hauge

Vitenskap
Åpne og positive mødre skaper kreative barn, viser et nytt studie.

Hvis du er kreativ har du sannsynligvis en kreativ mamma.

Et nytt studie viser at at åpne og positive mødre gir kreative barn, skriver The Independent.

Det er et polsk studie som nå viser at mødre med en positiv og fin personlighet, skaper et miljø for barn som gjør dem mer kreative under oppveksten. 

Studiet har analysert 3.000 mødre fra Polen ut fra femfaktormodellen – en personlighetsmodell som er empirisk utviklet. Og som navnet antyder er det fem faktorer: 

Ekstraversjon (innadvendt-utadvendt), nevrotisisme (urolig-rolig), åpenhet (konvensjonell-original), samvittighetsfull (upålitelig-trofast) og vennlighet (irritabel-tålmodig).

Mødrene ble i forbindelse med undersøkelsen også bedt om å fylle ut et spørreskjema hvor de skulle beskrive miljøet barna deres vokste opp i.

- Resultatene viser at åpenhet er det viktigste for mødrene når de ønsker å skape et kreativt miljø for barna sine, skriver forskerne.

Videre konkluderte forskerne at utadvendte og hensynsfulle mødre var bedre i stand til å motivere barna deres til å være innovative, tenke utenfor boksen og lære av sine feil.

De kreative mødrene var blant annet gode til å prøve nye og forskjellige ting med barna sine lære de å overholde normer samt gi dem friheten til å fantasere.

 

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.