Ny studie: En av åtte utskrevet covid19-pasienter dør innen 140 dager

25/01/2021 10:46

Emma

Vitenskap
Den nye studien viser at sykdommen trekker krefter ut av de innlagte på sykehus. En tredjedel er tilbake på sykehus etter bare noen få uker.

En studie fra Leicester University har funnet at blant 47 780 personer som har blitt utskrevet fra sykehuset under den første bølgen av koronavirus, blir en høy andel mennesker innlagt på nytt eller har dødd kort tid etter opptak.

Nesten en tredjedel av de utladede covid19-pasientene blir innlagt på sykehus innen fem måneder. Opptil en av åtte dør av Covid-relaterte komplikasjoner i løpet av de neste 140 dagene.

Ifølge studien er det en rekke langsiktige konsekvenser som gir disse forferdelige tallene. De overlevende utvikler mye mer hjerteproblemer, diabetes og kroniske lever- og nyresykdommer.

Studiens forfatter Kamlesh Khunti, professor i diabetesbehandling og medisin ved Leicester University, fortalte Telegraph at denne studien så langt er den "største studien av personer som har blitt utskrevet fra sykehus etter å ha blitt innlagt med Covid19".

Professor Khunti fortalte avisen: "Folk ser ut til å gå hjem, har langsiktige komplikasjoner, kommer tilbake og dør. Vi ser at nesten 30 prosent blir innlagt på sykehus igjen. Det er mange mennesker. Tallene er så store. '

Studien er ennå ikke under fagfellevurdering. Den alarmerende statistikken er derfor ikke definitivt bekreftet.

Den britiske regjeringen registrerer en covid19-relatert død hvis dødsfallet skjer innen 28 dager etter en positiv test.

Derfor kan den virkelige dødstallet være mye høyere. Bare hvis tusenvis av Covid-trykte mennesker kommer tilbake til sykehuset med alvorlige helseproblemer måneder etter at de først hadde sykdommen.

Forskerne fra Leicester konkluderer: "Personer utskrevet fra sykehus etter akutt Covid-19 står overfor en forhøyet risiko for dødelighet, re-sykehusinnleggelse og multiorgan dysfunksjon."

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.