Ny studie: Lavere menn er mer narsissistiske og har psykopatiske tendenser

07/12/2022 11:02

Emma Sletta

Vitenskap
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Lave menn har ofte blitt nedgradert sammenlignet med sine litt høyere mannlige venner når det gjelder dating verdenen.

Nye kjendispar som viser at høydeforskjell ikke alltid betyr noe, det ser ut til at meninger kan endre seg rundt det faktum at høyde nødvendigvis betyr noe.

Og mens lave menn ønsker å tenke på seg selv som "lave konger", har en ny studie antydet at de hadde mer narsissistiske og psykopatiske tendenser.

Dette vil utvilsomt være musikk i ørene til alle som insisterer på at datoene deres skal være over 180 cm.

Monika Kozłowska, forfatteren av studien ved Universitetet i Wrocław i Polen, sa om resultatene: "Når folk ikke kan være fysisk formidable, kan de bli psykologisk formidable i stedet.

"Kortere mennesker med egenskaper som psykopati kan bruke dem til å kreve respekt, pålegge andre kostnader og imponere romantiske partnere." sier Monika, ifølge LADbible.

"Vises kraftigere kan føre til at andre mennesker oppfatter dem som høyere enn de egentlig er."

Kort sagt, kortere menn kan utvikle disse ugunstige egenskapene for å overkompensere for deres mangel på fysisk vekst. Det har til og med fått sitt eget navn - et "Napoleon-kompleks".

Hvis du ikke allerede var klar over det, var admiral Napoleon selv ganske lav, og kom inn med en høyde på litt over 165 centimeter.

Studien viste også at lavere kvinner kan bruke bedrag for å virke mer ønskelig eller for å oppnå "beskyttelse" og ressurser.