Stephen Hawking med dyster spådom om fremtiden: 'En ny form for liv vil overgå menneskene'

03/11/2017 11:21

Anniken Hauge

Vitenskap
Den anerkjente vitenskapsmannen Stephen Hawking er rett og slett redd for at menneskeheten blir kvalt i egen suksess og ender med å dø ut.

Den anerkjente britiske matematiker og fysiker ved Cambridge University, Stephen Hawking, har dårlig nytt for menneskeheten. 

Han advarer om at den teknologiske utviklingen er i ferd med å løpe løpsk. Han mener at kunstig intelligens snart vil være så utviklet at den begynner å konkurrere med - og til og med overgår oss mennesker.

Det forteller den nå 75-årige professoren i et intervju med magasinet Wired, ifølge Cambridge News.

- Jeg frykter at AI (kunstig intelligens, red.) kan erstatte mennesker helt og holdent. Hvis folk designer datavirus, vil noen designe AI som forbedrer og replikerer seg selv. Dette vil være en ny form for liv som overgår mennesker, sier Stephen Hawking til Wired.

Han understreker at verden har behov for flere unge mennesker som interesserer seg for vitenskap, hvis ikke vil det få 'alvorlige konsekvenser' for menneskeheten, sier han og tilføyer:

- Jeg tror vi har nådd 'the point of no return'. Vår planet Jorden blir for liten for oss, den globale befolkningen øker i alarmerende grad og vi er i fare for selvdestruksjon.

I oktober i fjor sa fysikern at han trodde kunstig intelligens enten ville transformere samfunnet vårt, eller ødelegget det totalt.

Bare tiden vil vise.