Stephen Hawking med dyster spådom om fremtiden: 'En ny form for liv vil overgå menneskene'

Den anerkjente vitenskapsmannen Stephen Hawking er rett og slett redd for at menneskeheten blir kvalt i egen suksess og ender med å dø ut.

Den anerkjente britiske matematiker og fysiker ved Cambridge University, Stephen Hawking, har dårlig nytt for menneskeheten. 

Han advarer om at den teknologiske utviklingen er i ferd med å løpe løpsk. Han mener at kunstig intelligens snart vil være så utviklet at den begynner å konkurrere med - og til og med overgår oss mennesker.

Det forteller den nå 75-årige professoren i et intervju med magasinet Wired, ifølge Cambridge News.

Les også

Forskere har oppdaget en ny planet som ligner jorden på en prikk - og det kan være liv der

- Jeg frykter at AI (kunstig intelligens, red.) kan erstatte mennesker helt og holdent. Hvis folk designer datavirus, vil noen designe AI som forbedrer og replikerer seg selv. Dette vil være en ny form for liv som overgår mennesker, sier Stephen Hawking til Wired.

Han understreker at verden har behov for flere unge mennesker som interesserer seg for vitenskap, hvis ikke vil det få 'alvorlige konsekvenser' for menneskeheten, sier han og tilføyer:

- Jeg tror vi har nådd 'the point of no return'. Vår planet Jorden blir for liten for oss, den globale befolkningen øker i alarmerende grad og vi er i fare for selvdestruksjon.

Les også

NASA advarer: Sprekk i solen kan medføre strømsvikt og kaos i neste uke

I oktober i fjor sa fysikern at han trodde kunstig intelligens enten ville transformere samfunnet vårt, eller ødelegget det totalt.

Bare tiden vil vise.