Studie avslører: Sjokolade gjør faktisk disse kvinnene lykkeligere

12/01/2024 19:00

Sofie

Vitenskap
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nå er det bevis på det!

Forskere hevder at antioksidantflavanoler i kakaobønner kan motvirke celleskader som normalt forstyrrer hormoner og hjernesignaler. Et daglig inntak av sjokolade over åtte uker ble funnet å redusere følelser av negativitet, depresjon og angst.

Ifølge forskerne kan flavanoler i kakaobønner forhindre celleskaden som påvirker hormoner og hjernesignaler.

Flavanoler er mest konsentrert i de mørkere variantene av kakao som brukes til å produsere sjokolade.

Slik ble undersøkelsen gjort

Selve studien involverte 60 friske kvinner i alderen 40 til 60 år som konsumerte enten en sjokoladedrikk eller en tilsvarende drink uten kakao i løpet av to måneder.

Resultatene viste at kvinnene som drakk kakao opplevde forbedret humør og rapporterte økt vennlighet og energinivå.

Forbedrer humøret

Professor Masakazu Terauchi, som ledet studien, sa: "Våre resultater indikerer at ekstrakt fra kakao reduserer depresjon, tretthet og angst og forbedrer humøret hos kvinner i alderen 40-60."

Studien ble utført av Tokyo Medical and Dental University og mottok finansiering fra et japansk sjokolademerke.

Kilde: The Sun