Uhyggelig funn på den dypeste delen av havet

25/11/2021 08:21

Emma

Vitenskap
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Det er gjort et forferdelig funn på havbunnen, og det er dessverre ikke hva man ville forvente.

Det er gjort et forferdelig funn i havet, og det er ikke akkurat det som forventes.

Marianna Trench, verdens dypeste punkt, er ikke overraskende et sted du forventer at det vil bli gjort noen ville oppdagelser.

Det er 11 kilometer ned til det dypeste punktet, som ligger et sted mellom Hawaii og Filippinene, og det er like vanskelig å komme til det dypeste havpunktet som det er å komme til verdensrommet.

Victor Vescovo var den siste personen som tok turen ned til bunnen av Mariana Trench, og registrerte en rekorddybde på 10,9 kilometer i april 2019 i en Triton 3600/2 ubåt bygget for å tåle ekstremt press.

Det skriver news.com.au.  

Men hva fant han?

Amerikaneren fant til og med en tidligere ukjent krepsdyrart og en lett rot sneglefisk, men det som er verre er at han i en rødhendt oppdagelse fant en plastpose.

Han fant ikke den tapte byen Atlantis, noe som ville ha vært veldig kult - men plastavfallet er nå veldig bekymringsfullt.

Foto: Youtube

Foto: Youtube

«Vi hadde alltid en følelse av at det ville være en del av planeten som ville være uberørt av menneskelige handlinger,» sa Eric Galbraith, en marin biokjemiker.

"Det pleide å være sant. Og nå er det ikke lenger sant."

Dr. Onda fra Universitetet i Filippinene Marine Sciene Institute, har dykket i Emden Deep - en del af Filippinene Trench.

«Filippinene Trench er allerede veldig dyp, men menneskelig forurensning er i stand til å komme ned dit. Tenk deg hva som skjer med miljøer som korallrev og sjøgresssenger», sier Onda til The Inquirer.

"Hvis vi ikke gjør noe, ville jeg ikke bli overrasket om jeg en dag forvirrer Philippine Trench med Manila Bay."

«Den dypeste sonen er trolig fylt med plastavfall, og den kan ha store skadelige effekter i et allerede skjørt økosystem.»