Den kunne ikke fly. Den kunne ikke svømme. Det var for tøft og smakløst å spise. Den døde oftest av alderdom, da rovdyr ikke ville være interessert i den.
Og så regnes den av ornitologer over hele verden som «den styggeste fuglen som noen gang har levd». Kort sagt, dronningen bidro ikke mye til livssyklusen. Men nå får det en ny sjanse. Dette skriver det britiske mediet The Mirror.
Det amerikanske teknologiselskapet Colossal Biosciences, lansert i 2021, spesialiserer seg på vedlikehold og regenerering av celler fra utdødde dyr og planter.
Teamet deres av ingeniører og forskere har nå funnet det første medlemmet av dyreriket som står opp fra de døde.
Og ved hjelp av avansert genteknologi, samt en økt total donasjon fra investorer på over 150 millioner dollar, ser det ut til at det lar seg gjøre.
«Dronen er et symbol på menneskeskapt utryddelse», forklarer Ben Lamm, som er administrerende direktør og medgründer av selskapet, da han forklarte hvorfor valget hadde falt på den stygge fuglen.
Metoden foregår ved å ta celler fra det nærmeste beslektede medlemmet av dronetfamilien, den asiatiske toppduen, og genetisk manipulere dem til å være karakteristisk lik den utdødde fuglen.
"Det er ikke mulig å gjenskape en 100 % identisk kopi av noe som ikke lenger lever, men dette er det nærmeste vitenskapen noen gang vil komme," forklarer Beth Shapiro, en molekylærbiolog i selskapets styre.
Dersom det var mulig å gjenskape isfuglen genetisk, er planen å reprodusere fugleartene og slippe dem ut i naturen igjen.
Shapiro utdyper at førstevalget har falt på en fugl i stedet for et pattedyr, da det er lettere å dyrke celler i et kunstig egg, i stedet for en kunstig mage.
Men skulle de lykkes med å utvikle teknologien for å konstruere en funksjonell kunstig mage for utvikling av genetiske pattedyr, har de allerede ideene – og cellene – klare for det som blir det første av sitt slag: Den hårete mammuten.