14 år gammel jente gir håndskrevet brev til flyvertinnen: 'Jeg trenger hjelp'

12/08/2020 17:25

Emma

112
En amerikansk flyvertinne blir hyllet for sin skuespillermakt etter at hun reddet en ung jente fra en forferdelig skjebne.

Amerikanske Sheila Frederick var på jobb som flyvertinne på et fly mellom Seattle og San Francisco i USA da hun plutselig la merke til en ung jente som satt gang i alarmklokkene hos den 49 år gamle flyvertinnen.

Jenta så ut til å være mellom 14 og 15 år og var i selskap med en voksen mann om bord på Alaska Airlines-flyet. 

«Noe var feil, og vi vet ikke riktig hva det var. For han var godt kledd, og det var det som overrasket meg, fordi jeg tenkte: hvorfor er han så godt kledd når hun ser så sly og feilplassert ut,» sier Sheila Frederick.

 

Som et resultat prøvde flyvertinnen å nærme seg de to passasjerene, men umiddelbart gikk mannen på defensiven, mens jenta ikke sa et ord.

Dette fikk Sheila Frederick til å legge igjen et lite papir til jenta på flyets toalett, og da jenta senere hadde vært på toalettet, hadde hun skrevet ned ordrene:

- Jeg trenger hjelp!

 

Sheila Frederick kontaktet raskt piloten av flyet, som sendte meldingen videre til bakken og politiet.

Da flyet landet i San Francisco, ble mannen raskt arrestert av politiet. Takket være Sheila Fredericks mage følelse og modige beslutning om å handle på den.

Det viste seg at den unge jenta var offer for menneske smugling, men takket være flyvertinnens modighet, klarte hun å redde den stakkars jenta fra en dyster skjebne.

Hendelsen på Alaska Airlines-flyet fant sted i 2011. Siden 2009 har det vært en bevisst strategi for å trene flybesetning i USA til å legge merke til tegn på menneskehandel, for å bekjempe det skumle og kyniske fenomenet, og så har det fungert.

Noen av tegnene man skal legge merke til er blant annet om en person ser ut til å bli kontrollert, er skadet, nekter å svare på spørsmål eller har mangelfull øyekontakt.

Amerikanske immigrasjonsmyndigheter sier at bare 2000 menneskesmuglere i fjor ble arrestert og 400 ofre for menneskesmugling er identifisert.

 

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.