4-åring funnet i live etter over to uker

03/11/2021 09:41

Emma Sletta

112
Foto: Western Australia Police
Foto: Western Australia Police
Fireåringen forsvant etter en campingtur med familien i Australia for 18 dager siden. Nå er hun funnet i live.

Det var på en campingtur i nærheten av den australske byen Carnarvon 16. oktober fireåringen plutselig forsvant fra teltet.

Moren var den siste som så datteren. Hun fortalte at datteren våknet midt på natten og spurte etter vann, før hun senere gikk tilbake å la seg.

Da de våknet om morgenen var Cleo og soveposen hennes borte fra familiens telt. Glidelåsen på teltåpningen var i en slik høyde at politiet antok at hun var bortført.

Etter fler euker med massivt søk etter jenta, både ved hjelp av drone, helikopter og frivellige, fik politiet sent tirsdag kveld, lokal tid, informasjon som førte til en ransakelsesordre på adressen hvor Cloe senere ble funnet.

Politisjef i New South Wales Mick Fuller sier at han brøt ut i gråt da han fikk beskjed om at fireåringen var funnet.

Han trodde sjansene for å finne henne i live var syltynne.

”Politiet ga aldri opp håpet om å finne Cleo. Dette er resultatet av godt, gammeldags politiarbeid som resulterte i at hun ble funnet i live”, sier Fuller til ABC News.

Fireåringen ble funnet 70 kilometer fra der hun forsvant.

Nå er en 36 år gammel mann i politiets varetekt og bliver avhørt av politiet, det skriver ABC News. Mannen er ikke i slekt med familien på noen måte.

Australias statsminister Scott Morrison viser også på hans twitter profil at han er lettet over at fireåringen er funnet.