Åtte personer siktet for drap på Maradona

23/06/2022 09:02

Emma Sletta

112
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Ifølge aktor behandlet det medisinske personalet Diego Maradona hensynsløst før hans død.

Etterforskningen har pågått i over ett år, og nå er åtte personer siktet for uaktsomt drap på den argentinske fotballlegenden Diego Maradona.

Det skriver nyhetsbyrået AFP, med henvisning til en rettsavgjørelse som er offentliggjort onsdag.

Diego Maradona døde av hjertestans i november 2020. Før sin død var han i ferd med å komme seg etter en større hjerneoperasjon fra en blodpropp.

De tiltalte klarte ikke å gi Maradona livreddende hjelp, ifølge påtalemyndigheten.

Hvis de blir funnet skyldige, står de overfor mellom 8 og 25 år i fengsel. Det er ennå ikke bestemt når rettssaken vil begynne.

Blant de tiltalte er Maradonas tidligere personlige lege, Leopoldo Luque, hans tidligere psykiater, Agustina Cosachov, og flere sykepleiere.

Saken ble allerede åpnet i mai i fjor etter at en rapport om Maradonas død ble publisert.

En medisinsk komité skrev blant annet at Maradonas omsorgspersoner håndterte fotballstjernens siste dager 'utilstrekkelig og uforsiktig'.

"Pasienten ble overlatt til sin skjebne," står det i rapporten.

Siden rapporten ble offentliggjort, har de involverte blitt avhørt.

Ifølge tiltalen, som ble løslatt onsdag, var det medisinske personalet 'hovedpersonene i en enestående, totalt mangelfull og hensynsløs sykehusinnleggelse hjemme', skriver AFP.

Maradona ble i en årrekke ansett som den beste fotballspilleren i verden. Han var mannen bak Argentinas VM-triumf i 1986 og Napolis italienske mesterskap i 1987 og 1990.

Etter karrieren hadde han problemer med misbruk av både alkohol og narkotika i flere perioder.

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.