Byttet seng med venn: Nå er 19 år gammel mann dømt

18/04/2021 10:15

Emma

112
Torsdag ble en 19 år gammel mann dømt til seks måneders fengsel i Aarhus tingrett.

Aktor hadde siktet 19-åringen for voldtekt etter den nye samtykkeloven, men retten mente ikke det hadde vært noen intensjon om voldtekt. Den unge mannen ble derfor frikjent for voldtekt – men dømt for innkalling.

Hendelsen, som 19-åringen ble dømt for, fant sted i januar i år på en fritidsbolig i Odder. Her møtte han og tre venner to lignende kvinner, skriver Østjyllandspolitiet.

En kvinne lå frivillig med den dømte vennen i ett rom i hytta. Samtidig var fangen selv sammen med den andre kvinnen i et annet rom.

Senere var det snakk om hvorvidt de skulle prøve å bytte partnere, men kvinnene sa nei til det.

Byttede rom

Om natten, mens kvinnene var ute, byttet de to mennene rom uten å fortelle dem det. 19-åringen hadde deretter sex med den andre kvinnen, som trodde det fortsatt var vennen som lå i sengen.

Da hun skjønte at det var 19-åringen, løp hun ut av rommet og like etterpå dro hun hjem og kontaktet politiet.

Erklærer seg ikke skyldig

Samme dag ble den 19 år gamle mannen pågrepet og senere varetektsfengslet i saken, der en dom nå er avsagt.

Kort tid før hendelsen hadde den fornærmede mannen nektet for å ha sex med 19-åringen, han byttet bevisst seng med vennen sin uten å gi beskjed, og på ingen tid sa han hvem han var eller sikret kvinnens samtykke da de lå i sengen. Det var derfor voldtektsanklagen vår ble gjort. Retten trodde imidlertid ikke at han kunne bli dømt for det, da han manglet voldtektsprovenyet. Det er nå opp til statsadvokaten om saken skal ankes, sier spesialadvokat Jesper Rubow.

19-åringen erkjente seg ikke skyldig og ba om en refleksjonsperiode i forbindelse med anken, opplyser Øst-Jylland politidistrikt.