Christian sto klar med kjøttøksen og skrek at han ville ta liv – så skjedde det utrolige som forandret hele livet hans

12/11/2017 20:38

Anniken Hauge

112
De unge mannen var klar til å ta liv med kjøttøksen han holdt i hånda. Så dukket politimannen opp som endret alt.

En kveld for tre år siden var det i ferd med å gå alvorlig galt.

Oslo-gutten Christian gikk amok i en blokkleilighet med en kjøttøks og politiet ble tilkalt til leilighetene.

Christian hadde da barrikadert seg inne på kjøkkenet sitt, og politiet måtte stå utenfor i en svært trang for å holde den voldelige mannen unna de andre beboerne i blokka. Det var så trangt i gangen at politiet var redd skuddene som ville bli avfyrt ville være dødelige.

Litt senere kom det en patrulje fra Beredskapstroppen, politiets spesialstyrke, og hele situasjonen endret seg drastisk.

Det skriver TV 2.

Christian forteller til tv-kanalen at han har hatt en svært tøff oppvekst. Teamlederen fra Beredskapstroppen som valgte å angripe situasjonen annerledes enn de andre politimennene, og det ble derfor redningen:

Politibetjent Trond Hammer sendte alle de andre politifolkene ut av leiligheten for å skape ro. Han sto igjen med en makker, og begynte å snakke med Christian – langsomt, vennlig og tålmodig. 

Christian på sine fortsatte å hugge løs med øksen inne på kjøkkenet. 

Han forteller til TV 2 at han først bare skrek noen skjellsord tilbake, men etterhvert begynte han å lytte til det Trond sa.

- Jeg husker at det han sa fikk meg til å tenke. Jeg klarte å komme ut av bobla. Mens alle de andre politifolkene som hadde vært der først, sto og skrek og beordra, så kommuniserte han. Jeg trengte kanskje bare noen å prate med, forteller han.

Trod tilbød seg deretter å legge ned våpenet, og fikk lov til å komme inn på kjøkkenet til Christian, som noe hadde fått roet seg litt ned. Der ble de sittende lenge å prate.

- Jeg husker at jeg ga han en klem, for han redda jo livet mitt, sier Christian, og legger til at dette er et øyeblikk han kommer til å huske resten av sitt liv.

I dag har Christian et godt liv og har fått hjelpe med de psykiske vanskene han har slitt med. Alt takket være en modig politimann.

Les også: PST sier ja til generell bevæpning av norsk politi