Dekket av blod: Her dreper han Molly

25/04/2022 13:03

Emma Sletta

112
Molly trodde hun hadde møtt drømmefyren. Men forholdet endte som et blodig mareritt da han drepte henne med 75 knivstikk.

Han var akuratt Mollys type: mørkhåret, velltrent og stor smilende.

Derfor tok det ikke lang tid før den britiske kvinnen fra Kent var smaskforelsket i sin nye fyr Josh. Og kjærligheten var mer enn gjengjeldt. Josh overøste henne med kjærlighet, kyss og klemmer. 

Daglig fortalte han henne hvor heldig han var, og daglig sage han at de skulle være sammen for evig og alltid.

Artikkelen fortsetter under bildet...

23 år gamle Molly McLaren møtte den tre år eldre Joshua Stimpson på Tinder i november 2016. Først var forholdet rosenrødt, men syv måneder senere var det et blodig mareritt. Foto: Ritzau Scanpix

Det hørtes søtt ut, og først var Molly smigret. Men en masende tvil begynte å vokse i henne. Fordi Josh ville vite hvor Molly var hele tiden. Han var kontrollerende og manipulerende.

EN SJANSE TIL

Molly fikk kalde føtter og ønsket å avslutte deres fire måneder lange forhold.

«Det er best at vi gir hverandre plass nå», skrev Molly i en tekstmelding.

Men Josh ville ikke akseptere det og bombarderte henne med meldinger og opprigninger. Han tryglet henne om en sjanse til, og han lovet høyt og hellig at han ville gi henne plass. Til slutt tok Molly ham tilbake, det var enklest, og først virket det som om han hadde forbedret seg. Men det var bare i begynnelsen.

Kort tid etter begynte han å kontrollere henne igjen. Han ville vite hvor hun var hele tiden, og han ringte henne mange ganger når de ikke var sammen. Han filmet til og med at hun hadde det gøy uten ham, og etterpå viste han henne videoene og sa: "Se, du har det morsommere uten meg." Selv om Molly prøvde å forsvare seg, lyttet han ikke.

I mai 2017 dro paret på en ukes ferie til Tenerife. Molly visste at ferien ville være et vendepunkt: enten ble de sammen hvis ferien gikk bra, eller så ville hun slå opp med ham.

SINNE VOKSTE

"Det er det verste noensinne, hjelp meg," skrev Molly til en venn i fortvilelse. Ferien hadde ikke gått bra i det hele tatt, og Josh var, om mulig, enda mer kontrollerende og ubehagelig.

Knapt en måned senere tok Molly den endelige avgjørelsen og slo opp med ham. Igjen begynte han å bombardere henne med meldinger, og igjen prøvde han å be om unnskyldning, men denne gangen var Molly fast bestemt. Hun ville ikke tilbake og ignorerte han.

Joshs sinne vokste. Han begynte å uthenge henne på sosiale medier. Han delte deres private meldinger og hevdet at hun hadde en narkotikaavhengighet. Molly prøvde å fokusere på noe annet. Hun hadde fått ny jobb på et treningsstudio, men ikke engang her kunne hun være alene. Josh oppsøkte henne daglig og virket truende. 

Artikkelen fortsetter under bildet...

Josh knivstakk ekskjæresten rundt klokken 11. Kort tid før hadde han oppsøkt henne på treningssenteret. Foto: Ritzau Scanpix

Dog hadde ingen forestilt seg hva han ville gjøre om morgenen den 29. Juni 2017.

Den dagen var Molly, som alltid, i treningssenteret. Igjen hadde Josh oppsøkt henne mens hun trente. Molly konfronterte ekskjæresten og spurte om han fulgte etter henne. Josh svarte ikke, men forlot i stedet treningssenteret.

Artikkelen fortsetter under bildet...

To dager før drapet fanget et overvåkningskamera Josh som kjøpte drapsvåpenet. Foto: Ritzau Scanpix

Molly tekstet moren sin om det ubehagelige møtet.

"Bare kjør rett hjem. Ikke kontakt ham," svarte Mollys mor.

Det ville Molly også gjøre, men hun klarte bare å komme inn i Citröen hennes, som sto på parkeringsplassen, så slo han til. Han boret en kniv inn i Molly og han fortsatte å stikke henne mens hun skrek og tutet på parkeringsplassen. Et vitne prøvde å stoppe galskapen og trekke Josh ut av bilen. Men Josh stoppet ikke før han hadde truffet Molly 75 ganger, og hun lå livløs over rattet.

Etterpå gikk han rastløs rundt, uten å trekke på en mine. Da politiet ankom minutter senere, ble han arrestert uten dramatik. Det var som om han hadde oppnådd det han ville.

Artikkelen fortsetter under bildet ...

Sjokkerte vitner var vitne til drapet på parkeringsplassen ved Chatham Dockside i Kent. Etterpå gikk en blodsmurt Josh rolig rundt. Foto: Ritzau Scanpix

I retten forsøkte Josh å forsvare seg på det faktum at han var sinnssyk og at han derfor bare skulle dømmes for uaktsomt drap og ikke mord. Men dommeren kjøpte ikke den. Det var ingen tvil om at han hadde forfulgt Molly i dagesvis, og bare ventet på det øyeblikket hvor han kunne slå til.

I februar 2018 ble Josh dømt til livstid i fengsel. Han må sone minst 26 år for drapet på ekskjæresten.