Mistenkt i Madeleine McCann-saken kan unnslippe straff på grunn av portugisisk lov

11/04/2022 12:23

Emma Sletta

112
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er nesten 15 år siden britiske Madeleine McCann forsvant.

De fleste har hørt om den forferdelige forsvinningssaken til tre år gamle Madeleine McCann, som forsvant fra et feriehus under en ferie med familien i Sør-Portugal.

Den lille jenta forsvant 3. Mai 2007 og har aldri blitt funnet.

Til tross for dette er imidlertid politiet i Portugal relativt sikre på at den lille jenta ikke lenger er i live, akkurat som de tror å vite hvem som sto bak hennes forsvinning og død.

44 år gamle Christian B., som for tiden er fengslet i Tyskalnd for blant annet voldtekten av en 72 år gammel dame, er ifølge Ladbible ennå ikke offisiell hovedmistenkt i den verdensberømte saken, men aktor mener at han er skyldig. 

I fjor sa Hans Christian Wolters, aktor i saken, til The Mirror:

"Vi er sikre på at vi har mannen som tok og drepte henne. Det er nå en mulighet for at vi kan sikte [ham]. Vi har det beviset nå. Det handler ikke bare om å sikte ham - vi kommer til å sikte ham med best mulig bevis."

Han sa videre: "Når vi fortsatt har spørsmål, vil det være tåpelig å sikte [ham] i stedet for å vente på svarene som kan styrke vår posisjon [...] vi har ingen vitenskapelige bevis."

Wolters forklarte også at McCanns kropp ennå ikke var funnet, men at etterforskerne er ‘sikre’ på at hun er død. «[...] Det er ikke noe annet alternativ. Det er ikke noe håp om at hun lever,» sier han.

Politiet venter bare på sterkere bevis før de offisielt anklager Christian B. for Drapet på McCann, men ifølge Ladbible er de opptatt.

Det er mindre enn en måned til det er 15 år siden McCann forsvant, og det kan godt føre til portugisiske politiproblemer.

Det er en lov i Portugal som gjør det svært vanskelig å straffeforfølge folk for forbrytelser begått for mer enn 15 år siden.

Spencer Dohner, en portugisisk advokat, forklarte til The Sun at alle som er ansvarlige for en forbrytelse som kan straffes med 10 år eller mer i fengsel "generelt ikke kan straffeforfølges når 15 år har gått."

"Hvis Madeleine er død og ble drept, er tidspunktet for aktoratet 15-årsjubileet for hennes forsvinning. Hvis hun blir funnet i live og har blitt utsatt for seksualforbrytelser som mindreårig, kan [den mistenkte] bli straffeforfulgt til hun fyller 23 år.

En anonym advokat fra Lisboa sa: "Politi og påtalemyndigheter i Portugal vil være fullt klar over tidsfristen som henger over saken."

Dette tyder på at det snart vil bli opprettet en offisiell tiltale mot Christian B., da dette må gjøres før 3. Mai i år.

 

 

 

 

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.