Konsekvensene av krigen sprer seg til hele verden: Tropper fra New Zealand er på vei til Europa

11/04/2022 09:46

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Krigen i Ukraina har tvunget mange land til å velge side.

Selv om krigen «bare» finner sted i Ukraina og på grensen til Russland, er den fortsatt en stor del av verdens land som indirekte er involvert.

Alle EU- og NATO-land er involvert fordi de offisielt støtter Ukraina og blant annet har støttet landet med våpen og penger, og nesten hele den vestlige verden har vist sin støtte til Ukraina og fordømt Russlands invasjon av landet.

Senest kunngjorde Australia at de ville sende hundrevis av pansrede kjøretøyer til Ukraina.

På den annen side har vi selvfølgelig Russland, som bare Nord-Korea, Syria, Hviterussland og Eritrea støtter.

Disse fem landene er dermed de eneste FN-landene som har stemt mot å kritisere invasjonen.

I midten har vi land som Kina og India, som er forsiktige med å velge side fordi de ønsker å opprettholde et godt forhold til både Russland og Vesten.

Nå har imidlertid enda et land vist sin støtte til Ukraina.

Det er New Zealand som følger i Australias fotspor og sender et C-130 Hercules-fly til Europa.

Landet har også valgt å sende tropper i form av 58 personer til Europa.

Den har landets forsvarsminister Peeni Henare, sa Sky News tidligere i dag. 

Her uttalte han imidlertid også at de 58 personene, som blant annet vil bidra til å transportere militært utstyr rundt om i Europa, ikke vil sette sin fot i Ukraina.

Landet hjelper derfor på samme måte som NATO, som gjentatte ganger har understreket at det ikke vil være noen NATO-tropper i Ukraina, da landet ikke er medlem av forsvarsalliansen.

New Zealands beslutning kommer i kjølvannet av at landets statsminister Jacinda Ardern sier at landet hennes vil hjelpe Ukraina med å motstå Russlands invasjon fordi fred i regionen er avgjørende for global stabilitet.

«Et slikt åpenlyst angrep på et lands suverenitet er en trussel mot oss alle, og derfor må vi spille en rolle,» sa Ardern.

 

 

Læs også:

5 sunne frukt og grønnsaker som kan gjøre deg syk Selv om frukt og grønt er noe av det sunneste du kan spise, så finnes det også varianter som kan gjøre deg syk.
Mor og datter deler samme mann: Når jeg ikke er i humør, får han moren min En mor og datter har avslørt at de deler samme mann. De har også avslørt at de ikke tror det er noe galt med det.