Kunngjøring: Derfor vil ikke Elon Musk være med i styret

11/04/2022 09:23

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Nå forklarer ledelsen hvorfor.

Det er ikke mange dager siden verdens rikeste person, Elon Musk, kjøpte cikra 9% av mediet Twitter, og derfor har Musk nå den største andelen som individ.

Men selv om Musk er det, vil han ikke sitte i Twitters styre, melder mediene nå.

«Jeg tror det er til det beste,» sa Parag Agrawal, som er administrerende direktør på Twitter, ifølge sin egen tweet, og la til at selskapet hadde vært «tydelig på risikoen» ved at Musk ble med i styret, uten å oppgi spesifikke grunner.

Styret hadde imidlertid følt at det var best for Musk å være en «forvalter av selskapet», la han til, noe som angivelig betyr at «han, i likhet med alle styremedlemmer, må handle til selskapets og alle våre aksjonærers beste».

Musk, som beskriver seg selv som en talsmann for absolutt ytringsfrihet, har tidligere vært kritisk til Twitters handlinger.

Etter at tidligere president Donald Trump ble utestengt fra Facebook og Twitter i kjølvannet av 6. januar 2021, demonstrasjoner på Capitol Hill, tvitret Musk at mange ville være misfornøyde med at amerikanske teknologiselskaper opptrer som «de facto dommer for ytringsfrihet».

I tillegg til 9% eierandel i Twitter, er Elon Musk grunnleggeren av elbilselskapet Tesla og romselskapet SpaceX, som lager romrakettene. Sistnevnte er å lage raketter for NASA-operasjoner i de kommende årene.