Mor kommer hjem og finner store blemmer på babyens føtter - så innser hun barnevaktens mørke hemmelighet

05/04/2017 14:00

Anniken Hauge

112
Da moren kom hjem etter en lang dag, sa hun hei til babyen sin. Først virket alt normalt. Det var først da hun bestemte seg for skifte klær på datteren at hun la merke til føttene. De var hovne og fulle av blemmer. Dypt sjokkert tok hun med seg barnet til legevakten. Det var da sannheten kom frem.

Politiet i Maryland i USA har anholdt en barnevakt, etter det kom frem hva hun hadde gjort mot en liten baby. 

Mandag ble den 36-årige Ismelda Ramos Mendoza anholdt og varetektsfengslet. Hun er siktet for å mishandle et barn i sin varetetekt, skriver The Washington Post og flere andre medier.

Ifølge siktelsen passet barnepiken en liten jente på seks måneder. Jenta hadde grått og grått, mens barnepiken hadde laget tortillas i en panne. Hun ble frustrert over at babyen ikke sluttet å gråte. Derfor satt hun pannen mot barnets føtter. Det medførte store hevelser og blemmer på føttene. 

Ifølge Associated Press spurte jentas mor hva som hadde skjedd med datterens føtter. Ismelda Ramos Mendoza lot som om hun ikke visste hva moren spurte om, og at hun ikke visste hva som hadde skjedd.

Det fikk moren til å ringe alarmsentralen. Hun anmeldte straks overgrepet. Jenta ble deretter hastet til sykehuset. Der ble hun behandlet for annengrads forbrenning på føttene. 

 

Under avhør forklarte barnepiken i første omgang at babyens føtter kanskje hadde kommet borti en tortilla. Den forklaringen stod hun fast ved flere ganger, inntil hun til slutt tilstod og sa at "barnet gråt for mye". Hun forklarte at hun hadde holdt jentas føtter mot pannen. Deretter ble hun anholdt. Hun kan ikke løslates mot kausjon.

Ismelda Ramos Mendoza har vært barnevakt i lokalområdet i et år eller to. Nå blir det undersøkt om det har vært andre tilfeller av barnemishandling, mens barn har vært i hennes varetekt.

Derfor oppfordrer det lokale politiet foreldre om å ringe hvis du har opplebd lignende episoder.