Mor tiltalt for grovt misbruk av datteren: Holdt vakt ved toalettdøren, mens samboeren forgrep seg på datteren

03/10/2016 10:00

Anniken Hauge

112
I dag skal en kvinne for retten i en sak om misbruk av datteren sin. Det er andre gang kvinnen er tiltalt. Hun er tidligere idømt åtte års fengsel for tilsvarende misbruk av jenta.

En mor fra Skagen i Danmark, skal i dag for retten for misbruk av datteren sin, som nå er 11 år.

Misbruket fant ifølge tiltalen sted mellom juni 2012 og oktober 2014, hvor kvinnen bodde i Skagen med en mann, skriverTV2 Nord

Kvinnen er blant annet tiltalt for å stå vakt ved en toalettdør på fergen til Kristiansand og Gøteborg, mens en hun bodde meg, tvang seg til samleie med datteren.

Under en videavhøring har jenta dessuten forklart at hun også ble misbrukt på Ærøfergen, hvor hun på et handicap-toalett ble tvunget til å ta av seg alle klærne, hvoretter morens samboer og to andre menn hadde samleie med henne.

 

Det er ikke første gang moren er tiltalt for misbruk av jenta. I desember i fjor ble hun dømt til åtte års fengsel for tilsvarende misbruk av datteren. Mannen hun bodde sammen med ble dømt til syv års fengsel for misbruket.

I følge tiltalen har moren flyttet mange ganger, for å flykte fra sosiale myndigheter. Hun har fem voksne barn ut over den forulempede datteren.

I oktober 2014 ble jenta tvangsfjernet, og har siden bodd i en fosterfamilie. Det var til denne familien hun fortalte om misbruket 

Sagen kommer for retten i dag, mandag, i Aalborg. Den kjører frem til onsdag denne uken.