Nå har det skjedd igjen: Tenåringer kastet stein fra bro - siktet for uaktsomt drap

Fem amerikanske tenåringsgutter fra Michigan i USA er nå siktet for uaktsomt drap, etter de kastet stein fra en gangbru ned på motorveien som traff en småbarnsfar.

Det siste året har det vært utallige tilfeller i både innland og utland, hvor ungdommer kaster stein fra gangbroer og ned på bilister som kjører på veien under.

Nå har det skjedd igjen - denne gangen i staten Michigan i USA, hvor steinkastingen fikk fatale konsekvenser.

Tenåringene i saken er siktet for uaktsomt drap ved å ha kastet en stein på 2,7 kilo fra en gangbro og ned på veien i Flint i Michigan, som traff 32-årige Kenneth White som senere døde av skadene, skriver CNN.

De fem tenåringene som er siktet er i alderen 15 - 17 år, og ble denne uken fremstilt for retten i Genesee County for steinkastingen som skjedde den 18. oktober. De ble også nektet løslatelse mot kausjon.

Les også

Vanvittig kast fra bro: Bil knust i drama på motorveien

Politiet forteller at gruppen med ungdommer kastet et dekk og cirka 20 steiner, hvorav én veide hele 9 kilo fra gangbroen samme kveld, og skadet flere biler. Etter å ha kastet steinen som drepte 32-årige Kenneth White, gikk tenåringene til McDonald's for å spise. 

Den 32-årige mannen ble truffet av steinen i hodet og i ansiktet, og steinen fikk videre fart og traff ham i brystet så han mistet bevisstheten, ifølge politisjef i Genesee County, Robert Pickell.

Det var denne steinen på 2,7 kilo som tok livet av 32-årige Kenneth White. Foto: Genesee County Sheriff's Office

Les også

Niårig gutt pågrepet: Kastet stein fra bro mot lastebil

Mandag denne uken fortalte politisjef Robert Pickell, og aktor i saken, David Leyton, at guttene vil bli siktet som voksne, og at hver og en blir siktet for uaktsomt drap. 

- Det er ikke noen spøk, det er uaktsomt drap. Jeg tror ikke at noen ler, og jeg tror også at dette er en advarsel vi kan gi unge mennesker - at hvis du tar en dårlig beslutning, kan du risikere å måtte tilbringe resten av livet i fengsel, sier politisjefen til CNN.

32-årige Kenneth White etterlater seg kone og en fem år gammel sønn.