Nå har det skjedd igjen: Tenåringer kastet stein fra bro - siktet for uaktsomt drap

27/10/2017 13:00

Anniken Hauge

112
Fem amerikanske tenåringsgutter fra Michigan i USA er nå siktet for uaktsomt drap, etter de kastet stein fra en gangbru ned på motorveien som traff en småbarnsfar.

Det siste året har det vært utallige tilfeller i både innland og utland, hvor ungdommer kaster stein fra gangbroer og ned på bilister som kjører på veien under.

Nå har det skjedd igjen - denne gangen i staten Michigan i USA, hvor steinkastingen fikk fatale konsekvenser.

Tenåringene i saken er siktet for uaktsomt drap ved å ha kastet en stein på 2,7 kilo fra en gangbro og ned på veien i Flint i Michigan, som traff 32-årige Kenneth White som senere døde av skadene, skriver CNN.

De fem tenåringene som er siktet er i alderen 15 - 17 år, og ble denne uken fremstilt for retten i Genesee County for steinkastingen som skjedde den 18. oktober. De ble også nektet løslatelse mot kausjon.

Politiet forteller at gruppen med ungdommer kastet et dekk og cirka 20 steiner, hvorav én veide hele 9 kilo fra gangbroen samme kveld, og skadet flere biler. Etter å ha kastet steinen som drepte 32-årige Kenneth White, gikk tenåringene til McDonald's for å spise. 

Den 32-årige mannen ble truffet av steinen i hodet og i ansiktet, og steinen fikk videre fart og traff ham i brystet så han mistet bevisstheten, ifølge politisjef i Genesee County, Robert Pickell.

Det var denne steinen på 2,7 kilo som tok livet av 32-årige Kenneth White. Foto: Genesee County Sheriff's Office

Mandag denne uken fortalte politisjef Robert Pickell, og aktor i saken, David Leyton, at guttene vil bli siktet som voksne, og at hver og en blir siktet for uaktsomt drap. 

- Det er ikke noen spøk, det er uaktsomt drap. Jeg tror ikke at noen ler, og jeg tror også at dette er en advarsel vi kan gi unge mennesker - at hvis du tar en dårlig beslutning, kan du risikere å måtte tilbringe resten av livet i fengsel, sier politisjefen til CNN.

32-årige Kenneth White etterlater seg kone og en fem år gammel sønn.