Politiet: De tre kvinnene som ble funnet døde på Romsås sultet seg ihjel

03/01/2018 16:24

Anniken Hauge

112
Skjermdump Google maps
Skjermdump Google maps
Politiet mener nå det ikke er noe kriminelt bak dødsfallene til de tre kvinnene på Romsås.

I oktober 2017 fant politiet tre døde kvinner, en mor og to barn, i en leilighet på Romsås i Oslo. De ble funnet etter at ansatte i Oslo kommune og naboer slo alarm. Da hadde ingen sett dem siden sommeren.

De tre, en eritreisk mor på 69 år og hennes voksne døtre på 28 og 35 år, skal ifølge naboer, familie og venner ha isolert seg fra omverdenen over lengre tid før de ble funnet døde, melder Aftenposten.

Etter endelig obduksjonsrapport er klar, mener politiet nå at det ikke er noe kriminelt bak dødsfallene til de tre kvinnene, men at moren og de tre døtrene har sultet seg i hjel.

Det melder Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Det er ikke påvist noen sikker dødsårsak, men omstendighetene og obduksjonsfunn tyder på at dødsfallene har skjedd i forbindelse med manglende inntak av føde over lang tid, skriver politiet i en pressemelding onsdag.

- Dette er trolig selvvalgt, basert på at de har isolert seg og ikke hatt kontakt med andre over lengre tid, sier politioverbetjent Kjetil Moen ved voldsavsnittet i Oslo til NTB og fortsetter:

- Det igjen vitner om at det er noe psykiatri inne i bildet. Mer enn det skal vi være forsiktige med å uttale oss om nå, sier han videre.

Ifølge politiet døde trolig kvinnene 11. september. Datoen er basert på taktisk informasjon fra politiet og de siste kjente tegn fra kvinnene.

Ung mann siktet for forsettlig drap: Kjørte i motgående retning på E18 og kolliderte med en annen personbil

 

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.