Politiet etterlyser person etter T-baneskyting

10/09/2021 10:19

Emma Sletta

112
Politiet ønsker å komme i kontakt med personen som er avbildet på overvåkningsvideoen. Foto: Politiet i Oslo
Politiet ønsker å komme i kontakt med personen som er avbildet på overvåkningsvideoen. Foto: Politiet i Oslo
Politiet ønsker å komme i kontakt med personen som er avbildet på overvåkningsvideoen som du kan se øverst i denne artikellen.

Søndag kveld den 15. august i år opplevde de som var på T-banelinje 3 en skremmende skyteepisode ved Skøyenåsen i Oslo der to unge gutter ble ofre.

Nødetatene rykket ut til Skøyenåsen, hvor politiet fant to personer med skuddskader.

”Vi er på stedet med en god del ressurser. Det har vært skyting. Men jeg kan ikke gi noen flere detaljer akkurat nå”. Det sa Lars Lindal til avisa VG søndag kveld etter episoden. Han er vaktkommandør for Oslo brann- og redningsetat.

Det var mange som var vitne til skytingen. Selve skuddene ble avfyrt inne i en T-banevogn mens den var på vei mellom to stasjoner og det ble avfyrt tre skudd. Det skriver Avisa Oslo.

”Det var en utrolig dramatisk situasjon, og det var mange som løp vekk fra stedet og ringte politiet”. Det sa innsatsleder i Oslo politidistrikt, Thomas Broberg, søndag etter episoden.

To unge menn på 18 og 20 år ble skutt. Begge har utenlands opprinnelse. Den pågrepne er en hvit mann i 30-årene.

De to skadde er innlagt på sykehus med alvorlige skader. Men tilstanden skal være stabil. Det var skal ikke ha vært en relasjon mellom ofrene og den antatte gjerningsmannen.

Vitne til hendelsen

Politiet skriver i en pressemelding at det aktuelle vitnet, som er avbildet øverst i saken, oppholdt seg på Godlia T-banestasjon da skyteepisoden skjedde.

– Vedkommende kan ha filmet deler av hendelsesforløpet med mobiltelefon. Det presiseres at det aktuelle vitnet ikke er tilknyttet saken, foruten å kunne besitte opptak av interesse for etterforskningen, skriver politiet i pressemeldingen.

Alle som har opplysninger i saken, bes kontakte politiet på telefonnummer 22 66 99 66 eller her.