Politiet om 27 år gammel drapssak: "Disse mørke hemmelighetene må frem i lyset"

30/09/2023 05:30

Emma Sletta

112
Foto: Politiet i Avon og Somerset
Foto: Politiet i Avon og Somerset
For 27 år siden forsvant 25 år gamle Melanie Hall sporløst under en bytur.

13 år senere ble restene av kroppen hennes funnet, men drapssaken er ennå ikke løst. Nå ønsker politiet at de «mørke hemmelighetene» skal komme frem i lyset.

Melanie Hall ble sist sett i live i de tidlige morgentimene 9. juni 1996, på Cadillacs nattklubb i den sørvestlige engelske byen Bath.

I oktober 2009 ble restene av kroppen hennes funnet i nærheten av en motorvei.

Selv om politiet så langt har nøstet opp mer enn 3000 uttalelser og telefonsamtaler, har drapet så langt forblitt et mysterium med en drapsmann på frifot.

Men etterforsker James Ricco vil ikke gi opp – og han har en teori:

At Melanie Hall kjente sin morder.

Derfor spiller en datagenerert fantomtegning fra dagene etter Melanies forsvinning fortsatt en nøkkelrolle i etterforskningen.

Tegningen er basert på øyenvitneskildringer fra nattklubben, der folk hadde sett en kvinne som så ut som Melanie Hall med en mann.

"Det er fortsatt veldig mye fokus for vår appell til publikum i dag. Vi vil vite hvem denne mannen er, sier Ricco til Sky News.

En kvinne som også så ut som Melanie Hall skal også ha blitt sett krangle med en mann i nærheten av nattklubben natten hun forsvant. Politiet vil også gjerne høre mer om denne mannen 27 år senere.

For selv om mordmysteriet fortsatt er uløst etter så mange år, er James Ricco overbevist om at det er mulig.

I denne forbindelse appellerer han til publikum.

– Noen vet hvem som drepte Melanie, og noen vet hvordan hun havnet i veikanten på M5 i veikryss 14, og disse mørke hemmelighetene må bringes frem i lyset, sier etterforskningslederen.

– Vi har flere spor vi forfølger. Det er fortsatt en aktiv sak, og det kan være mange flere operasjonelle aktiviteter knyttet til det i nær fremtid.

Melanie Halls familie krysser også fingrene for at drapsmannen blir funnet.

– Da Melanie ble drept, var det ikke bare én persons liv som ble tatt. Etterpå forandret og ødela det mange andres liv å, sier Hall i Channel 5s Channel 5-dokumentar The Body In The Bag: The Murder Of Melanie Halll

– Min, min kones, min datters, min mors, legger han til.

Politiet håper at den nye dokumentaren vil bringe fornyet fokus på saken og at den vil føre til nye henvendelser som kan føre til et etterlengtet gjennombrudd.

Læs også:

Kongelig tatt på fersken i 87 km/t: Nå må boten betales Prinsen ble oppdaget i å kjøre for fort.
Her er forskjellen på mandariner og klementiner De smaker godt, men hva er egentlig forskjellen?