Skolelæreren Christian smadret til det ugjenkjennelige: Da han fant gjerningsmannen på Facebook, gikk sannheten opp for han

06/07/2017 09:30

Anniken Hauge

112
Foto: Swns/Polfoto
Foto: Swns/Polfoto
En 40-årig skolelærer ble overfalt av en tidligere elev, som slo mannen så brutalt at legene ble sjokkert da han kom til legevakten.

En ødelagt nese, smadret kinnben og øyenhuler samt en kjeve som måtte settes tilbake på plass igjen.

Det er bare noen av skadene som den 40-årige skolelærer Christian Dawson ble utsatt for da ble brutalt overfalt av en tidligere elev den 17. mars, skriver Mirror.com

Overfallet skjedde i Christian Dawsons hjemby Hull i England. Læreren var på vei hjem alene, da den tiligere eleven hans, 18-årige Lukas Mikoliunas, overfalte mannen bakfra. 

- Jeg så ham rett inn i øynene. En hånd kom frem, og jeg ble truffet hardt i ansiktet. Et var et hvitt lys som dekket øynene mine, og så kom slag nummer to. Etter det husker jeg ingenting, vitnet den overfalte læreren i retten. 

 

For Christian Dawson var utfallet av det voldelige og umotiverte overfallet veldig tydelig. 

- Kjeven min hadde flyttet på seg. Jeg husker fortsatt hva kirurgen sa til meg. Han sa at knoklene mine var som en pakke med cornflakes som hadde blitt tråkket på, forteller Dawson til Mirror. 

Legene var faktisk bekymret for om Christian Dawson overhovedet ville få synet tilbake igjen, da de måtte operere ham for å gjenskape mannens øyenhuler som ble smadret under overfallet. 

Kirurgen fortalte Christian at knoklene i ansiktet hans var fullstendig ødelagte. Foto: Swns/Polfoto

På bildene ser man tydelig hvordan Christian Dawson er blitt brutalt overfalt. Foto: Swns/Polfoto

Den 18-årige gjerningsmannen Lukas Mikoliunas var en tidligere elev på en skolen hvor Dawson hadde jobbet. 

Etter overfallet husket Christian Dawson angrepsmannen tydelig, men hadde glemt navnet og kontaktet derfor tidligere kollegaer med en beskrivelse. 

Gjerningsmannen Lukas Mikoulinas ble dømt skyldig for overfallet av sin tidligere lærer. Foto: Swns/Polfoto

Kollegaene vendte tilbake med navnet på Lukas Mikoliunas, og via bilder på Facebook kunne Christian Dawson gi informasjonen videre til politiet. 

Den 18-årige Lukas Mikoliunas ble utpekt gang på gang av Christian Dawson. Politibetjentene avhørte den unge mannen i timesvis, hvor han kun ga en vag forklaring om at han hadde vært på en fest den kvelden, og nektet for at han hadde lagt hånd på Christian Dawson. 

Den godt likte læreren fikk livet sitt endret den kvelden. Foto: Swns/Polfoto

Anklageren kunne bevise at Lukas Mikoliunas hadde sett den gamle læreren sin på en pizzeria rundt 10-tiden. Det var kort tid før overfallet, hvilket var nok til å dømme 18-åringen skyldig i det ellers umotiverte overfallet.  

Hans endelige dom er enda ikke avsagt, men han er løslatt mot kausjon.