Syke pedofile utgir seg for å være kyllingnuggets for å lokke barn i felle

15/09/2017 13:30

Anniken Hauge

112
Pedofile lokker barn inn på det som i utgangspunktet ser ut som uskyldige profiler med kyllingnuggets.

Som foreldre er det ekstremt utfordrende å sikre barna sine mot å bli kontaktet av skumle typer som ikke har rent mel i posen.

Barn og unge kan bli kontaktet via utallige meldingstjenester eller i onlinespill på både mobil og PC. Dette gjør det nærmest umulig for foreldre å sikre barna fullstendig mot kontakt fra fremmede.

Men det er ett triks foreldre skal være spesielt oppmerksomme på, da en ny metode nå har sett dagens lys på sosiale medier. Trikset går ut på at pedofile lokker særlig skolebarn ved å lage faslke profiler med kyllingnuggets eller is, skriver Daily Mirror. 

I Irland skal flere kampanjer nå ha infomert barn og unge om faren ved å akseptere venneforespørsler fra fremmede.

Psykolog og ekspert i sikkerhet på sosiale medier, Maureen Griffin, har sett flere eksempler på kreative forsøk på å lokke barn.

- På barneskolenivå har jeg sett profiler som utgir seg for å være nuggets eller is for å lokke til seg barn, sier hun til Daily Mirror. 

Hun forteller også om et eksempel hvor en kjent pedofil hadde laget en falsk profil for den veien som lå ved skolen. Profilene ble ikke brukt for å kontakte barna, men i stedet til å samle inn bilder og informasjon om barna.

- Over 400 jenter aksepterte forespørselen fra veien, og eieren av profilen var kjent som sexforbryter. Han kontaktet aldri jentene, fulgte etter dem eller kontaktet dem utenfor skolen.   

- Han samlet rett og slett på bilder, videoer og masse selfies av barna, sier Maureen Griffin til Daily Mirror. 

En av appene som i det siste har blitt et lekeland for pedofile , er appen musical.ly. Appen brukes av barn og unge, hvor de kan sende små sanger eller danser til hverandre som de mimer til.

- Da det startet var det en veldig søt side. Men jeg møtte en jente i løpet av sommeren som ikke kjente fire av følgerne sine, hvorav en av de ba henne danse rundt i bare undertøy, skriver Maureen Griffin til avisen. 

Hun oppfordrer foreldre til at de tar en snakk med baran sine om de vennene og følgere de har på sosiale medier eller på spill. Spesielt på Instagram og Facebook hvor det ikke er noen overvåkning av samtaler eller innhold.

Les også: Trodde han skulle møte 15-årige Linnea - men en helt annen stod klar