Tidligere etterforsker: Jeg vet hva som skjedde med Maddie

07/02/2017 11:45

Anniken Hauge

112
En tidligere politibetjent og ledende efterforsker i Madeleine McCann-saken, har hele tiden fastholdt å kjenne til sannheten om jentas forsvinning. Nå gir retten ham medhold til å fortelle om teorien sin.

Det er nesten ti år siden den lille engelsk jenta forsvant sporløst fra et ferieparadis i Portugal. 

4-årige Madeleine McCann, bedre kjent som Maddie, var på alle avisforsider og tv-kanaler da hun forsvant under en ferie med foreldrene sine.

Selv om årene har gått trekker saken fortsatt overskrifter, og nå har en politimann som tidligere sto i spissen for etterforskningen, fått rettens tillatelse til å publisere sin versjon av sannheten, skriver The Telegraph

Den tidligere etterforskningslederen Goncalo Amaral har skrevet boken ‘The truth of the Lie’, som hevder at den lille jenta døde ved et uhell i familiens ferieleilighet, og at foreldrene i ettertid har prøvd å dekke over hendelsen ved å finne opp historien rundt jentas forsvinning.

Etter trykk ble boken kritisert for å være misvisende og hektet på feil, og foreldrene vant i første omgang rettssaken mot Amaral, som ble dømt til å betale 3,5 millioner kroner i erstatning til Maddies foreldre.  

Den dommen ble dog omgjort, og er i ettertid endt i Portugals høyesterett, som nå stadfestet avgjørelsen slik at Goncalo Amaral allikevel kan gi ut boken sin. Derfor kan foreldrene Kate og Gerry McCann nå se frem til et betydelig erstatningskrav fra den tidligere etterforskeren.

- Vi vil nå føre et erstatningssøksmål mod McCann-paret. Min klient har lidd alvorlig skade og tap gjennom årene på grunn av fordommer, sier Amarals advokat Miguel Cruz Rodriguez.  

Da saken første gang var i retten i 2014, uttalte moren Kate McCann i retten at familien var ‘sønderknust’ over beskyldningene i boken. 

- Det fikk meg til å føle meg desperat på grunn av den urettferdigheten jeg følte rammet datteren min og familien min. Det var utrolig smertefullt å lese, og jeg var lei meg på Madeleines vegne, sa Kate McCann i retten. 

Amaral fastholder dog sine anklager i boken, hvor den tidligere ledende etterforskeren skriver at 4-årige Madeleine McCann døde ved en ulykke som involverte foreldrenes feilmedisinering av jenta. 

Boken om Maddies forsvinning blir nå frigitt fra et eksisterende fogdeforbud, og kan bli gitt ut internasjonalt selv om McCann-paret har uttalt at advokatene deres fortsatt vil gjøre alt for å stoppe boken utgivelse.